Valeriu Zgonea a declarat pe pagina sa oficiala de Facebook ca PSD-ista Corina Cretu va ocupa functia de comisar european pentru Politici regionale.

"Felicitari Corinei Cretu! Ea va ocupa functia de comisar pentru Politici regionale in Comisia Europeana. E unul dintre cele mai importante portofolii, reprezentand reusita si recunoasterea Romaniei la nivel european!", scrie Zgonea, conform MEDIAFAX.

Presedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a trimis vineri lista comisarilor desemnati, fara mentionarea portofoliilor, premierului italian Matteo Renzi, a carui tara detine presedintia semestriala a UE, iar din partea Romaniei este nominalizata Corina Cretu. Consiliul Uniunii Europene urmeaza sa isi exprime acordul cu privire la aceasta lista, dupa care ea va fi publicata in Jurnalul Oficial al UE. Ulterior, Juncker va anunta si distribuirea portofoliilor si modul in care intentioneaza sa organizeze activitatea urmatoarei Comisii Europene. Acest lucru este asteptat in a doua jumatate a saptamanii urmatoare.

In urmatoarea etapa, Parlamentul European va trebui sa isi exprime acordul pentru intregul Colegiu al Comisarului, inclusiv Inaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate. Acest acord este precedat de audierea comisarilor desemnati in comisii. Dupa aprobarea Parlamentului European, Consiliul European numeste oficial Comisia.

Basescu contesta

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca presedintele Traian Basescu a contestat propounerea Corinei Cretu pentru functia de comisar european, Ponta subliniind ca daca Romania nu va primi "cel mai important portfoliu", care fusese negociat deja, va fi cel mai rusinos moment pentru tara noastra.

Ponta a aratat ca atitudinea presedintelui si a opozitiei este cel mai nefericit caz pe care il cunoaste si este asemenea cazului lui Varujan Vosganian din 2006.

CITESTE SI: Ponta spune ca Basescu e de vina daca Romania nu primeste Dezvoltarea regionala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.