Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni, ca PNL si PDL nu sunt interesate de demersul de suspendare din functie a lui Traian Basescu, propusa de Calin Popescu Tariceanu, si nu se afla alaturi de initiatori, catalogand argumentele invocate drept "copilarii".

Blaga a fost intrebat daca ACL sustine demersul initiat de Calin Popescu Tariceanu pentru suspendarea din functie a sefului statului.

"Pozitia ACL, a PNL si PDL (suspendarea - n.r.) este praf in ochii romanilor. Prim-ministrul inteles cu domnul Tariceanu ar trebui sa fie chemat de Tariceanu in Parlament si sa raspunda abuzurilor repetate pe care Guvernul le face, sa raspunda pentru proasta guvernare (...) La intalnirea pe care Ponta a avut-o cu investitorii, ce i-a spus reprezentantul Departamentului de stat domnului Ponta? Ca astfel de actiuni, intervenind abrupt intr-un proces electoral, in scopul de a-si crea un avantaj, in scopul de a falsifica pana la urma alegerile, va duce la plecarea investitorilor sau la nevenirea lor in tara. Pozitia noastra este clara in continuare, nu ne intereseaza acest demers si nu suntem de partea acelora care il initiaza", a spus Blaga, potrivit MEDIAFAX.

Liderul PDL a apreciat ca Tariceanu ar avea impresia ca suspendarea presedintelui i-ar folosi in campanie, dar a apreciat ca presedintele Senatului se insala, "pentru ca romanii nu mai sunt interesati de scandal".

De asemenea, Blaga a afirmat ca argumentele invocate de Tariceanu pentru initierea suspendarii nu sunt deloc valide.

"O sa vedeti care va fi avizul Curtii Constitutionale. Sunt copilarii inventate de domnia sa pentru a se baga in seama. Vede ca dansul doreste sa candideze la Presedintie, probabil se si vedea presedinte, dar nu iese de acolo din 5-6% si face astfel de actiuni (...) Este consultativ (avizul CC - n.r.), dar nu cred ca e cineva care nu va tine cont de el, chiar si iresponsabilul Tariceanu", a mai spus Blaga.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, luni, ca a inceput demersurile pentru a prezenta liderilor grupurilor parlamentare, atat din Senat, cat si din Camera, initiativa legata de suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Cererea de suspendare a presedintelui Romaniei cuprinde trei elemente pentru care se doreste demiterea lui Traian Basescu, si anume faptul ca presedintele s-a implicat in campania PMP, interventia directa la presedintele Comisiei Europene, in cazul comisarului european si raporturi institutionale in forme necivilizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.