Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a fost intrebat, luni, ce castiga cetateanul roman din suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, el raspunzand: "Nimic. Aici nu e vorba despre cetateni, ci despre ambitia lui Basescu".

Sarbu a declarat, dupa intalnirea presedintelui Senatului cu liderii de grupuri parlamentare, ca Tariceanu a inmanat cereres de suspendare din functie a presedintelui Basescu tuturor liderilor de grup, in cadrul sedintei, o decizie a PSD urmand a fi luata de conducerea partidului. Despre motivele pentru suspendarea presedintelui, din cererea formulata de presedintele Senatului, Ilie Sarbu a spus: "Daca ne-am uita cu mai multa atentie la ceea ce face presedintele Traian Basescu, gasim mult mai multe si mult mai grave".

Intrebat cat de oportuna este aceasta suspendare la finalul mandatului lui Traian Basescu, Ilie Sarbu a sustinut ca nu s-a gandit inca. "O sa analizam toate aceste aspecte si o sa ma pronunt", a adaugat Ilie Sarbu, afirmand ca va prezenta colegilor aceasta cerere in sedinta de grup, scrie MEDIAFAX.

"Dumneavoastra credeti ca contextul regional sta in Basescu? Haideti sa fim seriosi", a spus Ilie Sarbu, intrebat daca aceasta suspendare este oportuna in actualul context regional.

Sarbu a continuat: "El (Traian Basescu - n.r.) face caz de asta, el ar vrea sa se rastoarne lucrurile si sa inceapa razboi in Romania, ca sa ramana presedinte. Dar e o chestie care o cunoastem, nu trebuie luat in serios. Credeti ca marile puteri stau la telefoanele rosii si vorbesc despre Basescu? E o iluzie asta, pe care el o alimenteaza de multa vreme, cat e de important el in zona. Dumneavoastra nu realizati care este importanta lui? Daca ati fi in locul lui Obama sau al altor lideri mari, la ora actuala, un presedinte pe final de mandat, care mai are o luna si ceva de stat in functie, ce poate sa mai faca?".

Potrivit liderului senatorilor PSD, se stie care este relatia lui Traian Basescu cu Parlamentul, cu Guvernul. "Stiti bine care este relatia lui cu Parlamentul, cu Guvernul, ce sa faca, sa vina sa ne ceara ce?", a comentat Sarbu.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

Intre motivele de suspendare, Ilie Sarbu a mentionat implicarea lui Traian Basescu in campania electorala a PMP.

Intrebat daca nu i se da sansa lui Traian Basescu de a intra in campanie, Ilie Sarbu a raspuns: "Nu mai seamana una cu alta, si stie si dansul asta. Cunoastem si psihologia electoratului. S-a dus, s-a schimbat mult situatia".

Ilie Sarbu a fost intrebat ce ar castiga cetatenii romani de pe urma acestei suspendari a presedintelui Basescu.

"Cetatanii romani nu au castigat nimic de pe urma conducerii Romaniei de catre presedintele Basescu si acum, pe ultima suta de metri, trebuia sa le arate mai mult ca pierd, prin raportul cu nominalizarea comisarului, prin relatiile cu statele din jurul conflictului. Nu l-am vazut sa fie constructiv in toata perioada asta", a spus Sarbu.

La insistentele presei, care l-a intrebat ce ar castiga cetateanul roman din suspendarea presedintelui, Ilie Sarbu a continuat: "Nimic, nimic. Aici nu este vorba de cetateni, aici este vorba despre ambitia domnului Basescu. (...) S-a pus vreodata problema, si-a pus domnul Basescu problema sa castige vreun cetatean, din ceva ce a facut el?".

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Potrivit liderului senatorilor PSD, prin suspendare castiga "tara" in sensul ca "lucrurile vor intra in normalitate".

"Nu isi poate permite un presedinte sa calce in picioare Constitutia, daca vrem sa mai fim un stat democratic", a mai declarat Ilie Sarbu, precizand ca initiativa de suspendare nu reprezinta altceva decat respectarea Constitutiei. "Scandal face Basescu, el din asta traieste. Toata viata lui a trait din scandal.Vreti ca in ultima suta de metri sa isi schimbe mentalitatea? Sa devina deodata un inger al politicii romanesti? El asa vrea sa traiasca, in conflict", a comentat Ilie Sarbu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.