Liga Alesilor Locali ai ACL a adoptat o rezolutie pentru impotriva masurilor prevazute de OUG 55/2014 care permite traseismul politic al alesilor locali si pentru sustinerea la prezidentiale a presedintelui PNL, Klaus Iohannis.

Rezolutia a fost adoptata in unanimitate de primarii, sefii consiliilor judetene si consilierii PNL si PDL reuniti la Brasov. Potrvit documentului, alesii locali ai PNL si PDL isi declara "sprijinul hotarat si neconditionat fata de candidatul ACL la alegerile prezidentiale din 2014 – Klaus Iohannis". "Vom face tot ce ne sta in putinta, in limitele unei competitii democratice, pentru a il sprijini in campania electorala viitoare, iar Klaus Iohannis va fi viitorul Presedinte al Romaniei. Credem cu tarie in proiectele si viziunea lui Klaus Iohannis pentru Romania si vom contribui in mod activ la implementarea masurilor propuse de acesta si in final, la schimbarea Romaniei in bine", mentioneaza rezolutia.
Liga Alesilor Locali mentioneaza ca reprezentantii PNL si PDL nu au candidat in alegeri "pentru a face jocurile politice ale Guvernului si ale PSD". "Din acest motiv dezavuam incercarea acestora de a desconsidera voturile romanilor si de a racola, prin orice mijloace, alesi locali de la toate fortele politice adversare", se mai arata in document.

"Vedem ca, in spatele unor argumente perfide si demagogice, in realitate sta un singur motiv ascuns – fraudarea alegerilor. Victor Ponta si baronii PSD incearca, prin controlul a cat mai multi primari si consilieri locali, sa isi puna la punct mecanismul de fraudare. Indiferent de santajele si constrangerile la care va apela Guvernul, vom ramane loiali electoratului care ne-a ales, proiectelor pe care le-am sustinut si candidatului nostru, Klaus Iohannis. Victor Ponta si PSD trebuie sa inteleaga ca atunci cand suntem amenintati cu lipsa de fonduri, atunci cand suntem amenintati cu faptul ca nu ne vom putea duce la bun sfarsit proiectele de investitii, in realitate cei amenintati cu adevarat sunt romanii. Victor Ponta si baronii PSD trebuie sa inteleaga ca nu pe noi ne santajeaza, ci isi santajeaza propriul popor", se arata in rezolutie.

Citeste si:
Ciucă: OUG privind măsurile bugetare, proiectul plafoanelor de...
Ciucă: OUG privind măsurile...

OUG care permite migratia alesilor locali fara ca acestia sa isi piarda mandatul a fost publicata marti dupa-amiaza in Monitorul Oficial.

"Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) si art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 45 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta primarii si presedintii consiliilor judetene, consilierii locali si consilierii judeteni, precum si candidatii care au fost declarati supleanti, isi pot exprima in scris si o singura data optiunea cu privire la partidul politic, organizatia minoritatii nationale din care doresc sa faca parte sau sa devina independenti, fara ca alesii locali respectivi sa-si piarda calitatea dobandita in urma alegerilor", se arata in ordonanta.

Citeste si:
Rezoluția Parlamentului European: Căsătoriile și parteneriatele...
Rezoluția Parlamentului...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.