Corina Cretu ar urma sa devina comisar european pentru ajutor umanitar, in echipa condusa de Jean Claude Juncker, conform Euractiv.

Conform sursei citate, Romania, care a facut lobby pentru mentinerea portofoliului Agriculturii, este posibil sa obtina postul de comisar european pentru ajutor umanitar pentru Corina Cretu.

In lista publicata de Euractiv, din partea Romaniei sunt trecute cu semnul intrebarii ambele propuneri pentru postul de comisar, Dacian Ciolos si Corina Cretu.

Premierul Victor Ponta declara, miercuri, ca, in urma unor negocieri lungi si complicate a obtinut pentru Romania portofoliul Dezvoltarii regionale, "cel mai important portofoliu din CE" pentru tara noastra, scrie MEDIAFAX.

"In urma unor negocieri extrem de lungi si extrem de complicate, in conditiile in care Romania nu putea sa pastreze agricultura, pentru ca nicio tara nu-si va pastra portofoliul avut anterior, eu am obtinut pentru Romania, nu pentru Guvernul Romaniei, nu pentru un roman, am obtinut pentru Romania cel mai important portofoliu din CE pentru noi - sigur, alte tari au alte optiuni - dar Dezvoltarea regionala inseamna toate fondurile, programele de coeziune si structurale in perioada 2014-2019", a spus Ponta.

Presedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a decis ca din cei doi candidati ai Romaniei pentru un post de comisar sa aiba discutii doar cu europarlamentarul PSD Corina Cretu, chiar daca prima optiune a Bucurestiului a fost pentru Dacian Ciolos, potrivit unui surse europene.

Purtatorul de cuvant al CE Natasha Bertaud a anuntat, miercuri, ca discutia dintre Jean-Claude Juncker si candidatul roman va avea loc joi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.