Traian Basescu le-a urat tuturor romanilor "La multi ani" cu ocazia sarbatoririi Zilei Limbii Romane.

„Sarbatorim astazi unul dintre simbolurile fundamentale ale unitatii noastre nationale: limba romana. Avem o traditie spirituala care dovedeste, mai ales prin limba romana, ca apartinem unui spatiu de civilizatie europeana si sunt convins ca, atat timp cat vom fi capabili sa transmitem de la o generatie la alta bogatia limbii romane si valorile care i-au consfintit perenitatea in cultura europeana si universala, putem sa fim mandri de identitatea noastra si de contributia pe care o putem avea impreuna la viitorul marii familii europene", se arata in mesajul sefului statului, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, citat de MEDIAFAX.

Presedintele mai arata in mesaj ca doreste sa le multumeasca romanilor din tara si mai ales celor aflati in afara granitelor "care fac eforturi pentru a vorbi limba materna si pentru a pastra traditia si obiceiurile de acasa".

"Nu este usor, si, de cele mai multe ori, pastrarea si cultivarea limbii materne sunt rodul unor eforturi pe care le apreciez in mod deosebit. De asemenea, doresc sa ii felicit pe cei care fac din limba romana subiectul unor performante culturale prin care intreaga tara si poporul roman devin cunoscute intregii lumi. La multi ani tuturor romanilor si tuturor celor care vorbesc limba romana!", mai arata seful statului in mesaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.