Victor Ponta se afla intr-o vizita la Beijing, unde va incepe o vizita oficiala in China, dupa ce aeronava cu care s-a deplasat a survolat estul Ucrainei si Rusia.

Victor Ponta a venit la Beijing alaturi de sotie, europarlamentarul Daciana Sarbu, de vicepremierii Liviu Dragnea si Daniel Constantin, precum si de ministrii Ioan Rus si Constantin Nita, informeaza MEDIAFAX.

Avionul a zburat, in Ucraina, prin apropiere de Harkov

Premierul Victor Ponta face, in perioada 30 august - 3 septembrie, o vizita oficiala in R.P. Chineza, la invitatia omologului chinez, Li Keqiang, ca raspuns la vizita intreprinsa in Romania de acesta din urma in noiembrie 2013. Premierul Ponta va avea convorbiri oficiale cu premierul Li Keqiang si va fi primit de catre Presedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping.


Victor Ponta va avea o intrevedere si cu Presedintele Comitetului Permanent al Adunarii Nationale Populare, Zhang Dejiang.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, pe agenda de discutii cu oficialitatile chineze figureaza si aspecte legate de consolidarea relatiei UE-China si actiunile viitoare in cadrul formatului de cooperare Europa Centrala si de Est - China, in implementarea celor convenite la summit-ul de la Bucuresti din 2013. Totodata, vor fi trecute in revista si evolutiile recente in plan regional si international. In cadrul convorbirilor cu oficialitatile chineze vor fi abordate relatiile bilaterale dintre Romania si China, cu accent pe stadiul implementarii proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la Bucuresti, in special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii.

Cu prilejul vizitei, va fi organizata o reuniune economica cu participarea reprezentantilor principalelor companii si banci chineze care deruleaza afaceri sau doresc sa investeasca in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.