Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca statele democratice trebuie sa depaseasca momentul declaratiilor de bune intentii si sa ajute armata ucraineana cu orice mijloace care-i sunt necesare intr-o lupta ce poate deveni inegala.

"Apreciem ca armata ucraineana se afla in dificultate. O spun fara nicio retinere, daca statele UE, statele NATO nu vor trece rapid la sprijinirea armatei ucrainene cu echipamentele necesare cu care sa poata face fata actiunilor Federatiei Ruse, sansele Guvernului de la Kiev, ale puterii de la Kiev de a pune sub control estul Ucrainei devin iluzorii si continuarea luptelor in estul Ucrainei risca sa se transforme intr-un macel la adresa armatei ucrainene", a declarat Basescu, potrivit realitatea.net.

"Statele democratice trebuie sa depaseasca momentul declaratiilor de bune intentii (...) Cred ca armata ucraineana s-a saturat de cate casti si arme neletale le-au fost trimise. E timpul, daca vrem sa ajutam democratia din Ucraina, daca vrem sa dam o sansa poporului ucrainean, trebuie sa actionam la fel ca si Federatia Rusa", a precizat Basescu, la intalnirea anuala cu ambasadorii romani, conform mediafax.ro.

Seful statului a mai precizat ca trebuie puse la dispozitia armatei ucrainene "orice mijloace" necesare pentru a o ajuta "in aceasta lupta care poate deveni inegala". Totodata, Basescu a spus ca nivelul de sanctiuni impotriva Rusiei trebuie reevaluat, pozitie pe care Romania o va sustine, sambata, la Consiliul European.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.