Premierul Victor Ponta le-a cerut ministrilor sa se implice in proiectul cu Republica Moldova, pe care el il considera a fi "cel mai de succes" proiect al Romaniei si al Europei.

"Proiectul cu Moldova este cel mai de succes proiect al Romaniei si al Europei deocamdata si am sa va rog pe toti sa va implicati in acest peoiect national si european extrem de important", le-a spus Victor Ponta ministrilor prezenti, joi, la sedinta Executivului, scrie MEDIAFAX.

El le-a reamintit acestora ca a vizitat, miercuri, Republica Moldova, prilej cu care a promis gazdelor ca Romania va ajuta financiar autoritatile din Cahul pentru renovarea Teatrului Bogdan Petriceicu Hajdeu. In acest context, premierul a anuntat ca 100 de microbuze scolare vor fi donate autoritatilor moldovene.

"Asa cum primesc copiii si primarii din Romania, trebuie sa primeasca si cei din Moldova. Avem, azi, o ordonanta de urgenta care sa ne permita din punct de vedere legal sa ii facem si pe cei de dincolo de Prut sa beneficieze de ceea ce beneficiaza primarii si copiii din Moldova", a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a efectuat, miercuri, o vizita in Republica Moldova, prilej cu care a inaugurat gazoductul Iasi-Ungheni, a vizitat lucrarile de constructie a unei gradinite si de renovare a Muzeului de Arta al Moldovei, ambele finantate de statul roman. Totodata, seful Executivului de la Bucuresti a donat in numele Romaniei 25.000 de carti si cinci autospeciale pentru serviciul SMURD al Republicii Moldova, unitate medicala de interventie rapida creata cu ajutorul autoritatilor romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.