Premierul Victor Ponta a declarat luni ca unul dintre obiectivele fundamentale ale Romaniei la summitul NATO de saptamana viitoare consta in obtinerea unei prezente militare permanente a NATO pe teritoriul sau, el mentionand ca acest obiectiv a fost stabilit la nivelul tuturor institutiilor statului

"Este unul din obiectivele fundamentale ale Romaniei, cu ocazia summitului NATO din Tara Galilor, si este un punct de vedere care a fost stabilit in cadrul tuturor institutiilor statului, si anume dorinta Romaniei de a avea o prezenta militara NATO permanenta pe teritoriul Romaniei", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El si-a manifestat speranta ca la acest summit NATO se va lua o decizie in acest sens.

"Daca se va lua aceasta decizie - si sper ca se va lua - implementarea acesteia se va face cu siguranta anul viitor, peste doi ani. Acum la summit merge domnul Basescu, care nu va mai fi presedinte, si atunci eu am vrut sa arat foarte clar sprijinul Guvernului si al autoritatilor romane care vor fi si anul viitor la conducerea tarii pentru acest proiect strategic pentru Romania", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.