Premierul si presedintele Senatului fac declaratii iresponsabile despre posibilitatea unei a treia suspendari a presedintelui, afirma PMP, precizand ca este o dovada de prostie sa declansezi o criza politica cand tara este in recesiune, iar pericolul unui conflict armat la granita de est este mare.

"PMP constata, cu indignare, ca Premierul Romaniei si presedintele Senatului fac declaratii iresponsabilie in spatiul public despre posibilitatea unei a treia suspendari a Presedintelui Basescu. Dincolo de stupizenia legala a acestui demers – avand in vedere ca mai sunt mai putin de trei luni pana la alegerile prezidentiale –, se observa populismul electoral de care cei doi dau dovada in conditiile in care tara se afla intr-o situatie nu tocmai fericita. E o dovada de prostie si inconstienta sa declansezi o criza politica interna intr-un astfel de context politic, economic si social", se arata intr-un comunicat PMP, scrie MEDIAFAX.

Potrivit PMP, Romania este in recesiune, iar "din cauza incompetentei Premierului Ponta, avem doua trimestre consecutive de contractie bugetara".

"Economia Romaniei este la pamant pentru ca nivelul investitiilor straine directe a scazut cu 10%, absorbtia fondurilor europene cu 10,5%, iar Executivul a redus cu 33% investitiile directe in infrastructura. In plus, Guvernul PSD nu reuseste sa aduca bani la buget – executia bugetara pe primele sase luni arata ca ANAF a colectat cu peste 600 de milioane de euro mai putin decat si-a propus. Criza sociala este si ea foarte grava din cauza faptului ca numarul somerilor a crescut cu 70.000 din 2012 si pana acum, iar nivelul de trai al populatiei este prabusit de cea mai mare inflatie din UE in ultimii doi ani", precizeaza PMP.

Potrivit sursei, "pericolul unui conflict armat pe scara mare la granita de est a Romaniei este foarte mare".

"Administratia de la Kiev anunta astazi (n.red. - vineri) invazia directa a Rusiei pe teritoriul Ucrainei. Lucruile se agraveaza foarte tare pe plan international. Din pacate, in acest timp, cei doi inconstienti veseli, Ponta si Tariceanu, care habar nu au de politica externa, se apuca sa arunce vorbe fara acoperire in stanga si in dreapta", se arata in comunicat.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

PMP precizeaza ca pe 4-5 septembrie urmeaza sa aiba loc Summit-ul NATO de la Newport (Marea Britanie).

"A discuta despre suspendarea Presedintelui in conditiile in care la acest Summit se vor discuta probleme extrem de importante de politica externa si de securitate internationala, in contextul conflictului armat din Ucraina, dovedeste faptul ca Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu nu urmaresc nicio clipa interesul national. Presedintele Traian Basescu reprezinta singura voce autorizata care poate sa reprezinte Romania si sa aiba un punct de vedere avizat privind aceste teme, seful Senatului si cel al Executivului fiind afoni cand vine vorba de politica externa a tarii noastre.

Simpla dezbatere publica a eventualitatii suspendarii Presedintelui, pentru a treia oara in timpul mandatelor sale, arata micimea celor doi politicieni, care au cazut pe panta populismelor electorale ieftine", afirma PMP.

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

In opinia Partidului Miscarea Populara, "avand in vedere ca atat Calin Popescu Tariceanu, cat si Victor Ponta ocupa functii foarte importante in stat, dar sunt mai degraba preocupati de campania electorala in care sunt implicati, amandoi ar trebui sa-si prezinte demisia cat timp manifesta astfel de idei deviante".

"Imaginea Romaniei in lume nu trebuie sacrificata doar pentru ca doi iresponsabili, care incearca sa smulga un pumn de voturi, se apuca sa trancaneasca pe la colturi in momente de inalta efuziune emotionala pentru ei", se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.