Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, vineri, la Tulcea, ca nu exclude absolut deloc ideea suspendarii din functie a sefului statului, Traian Basescu, in conditiile in care acesta va continua sa se manifeste doar ca sef de campanie al Elenei Udrea.

"Evident ca, de principiu - pentru ca domnul Tariceanu a vorbit de principiu - suntem de acord. (...) Ideea domnului Tariceanu e extrem de corecta si are in totalitate sustinerea mea. Daca Traian Basescu va exagera cu incalcarea atributiilor de presedinte si se va manifesta in continuare doar ca sef de campanie al Elenei Udrea, evident ca nu exlcudem absolut deloc ideea de a aplica prevederile constitutionale privind suspendarea", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca presedintele Traian Basescu are tendinta, considerand ca oricum pleaca din functie, de a fi si mai iresponsabil decat a fost pana acum. Ponta a subliniat, insa, ideea ca nu isi doreste o criza politica.

"Nu ne dorim, nu-mi doresc o criza politica, dar pe Traian Basescu evident ca nu-l mai intereseaza, nu are nimic de pierdut, si cu siguranta va cauta sa faca cat mai mult rau pana in ultima zi a mandat sau", a spus Ponta.

Declansarea suspendarii lui Traian Basescu depinde de masura in care presedintele va respecta Constitutia pana la incheierea alegerilor si a mandatului sau, sustine presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, precizand ca fortele politice trebuie sa fie pregatite oricand pentru suspendare. El a mai spus ca in cazul suspendarii nu doreste sa fie presedinte interimar, functia putand fi asigurata de Valeriu Zgonea.

Elena Udrea si un grup de lideri PMP s-au intalnit, miercuri, la Cotroceni, cu presedintele Basescu, pentru a discuta despre campania pentru prezidentiale.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca sustine PMP si ca Elena Udrea a fost "un ministru bun" si este "un om pragmatic, extrem de loial", caruia ii sustine categoric candidatura la Presedintie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.