Liderul PNL, Klaus Iohannis, a declarat ca, daca va fi ales presedinte, va colabora cu Guvernul Ponta, insa nu va coabita, deoarece coabitarea este "un troc politic, total netransparent", adaugand ca nu isi face probleme intrucat Executivul PSD "nu va ramane mult timp in functiune"

"In masura in care voi fi presedintele Romaniei in decembrie, sigur ca voi colabora cu guvernul care este in functie. Dar asta nu inseamna ca voi coabita. Coabitarea este un fel de troc politic, total netransparent. Este ceea ce avem acum in functiune. Coabitarea Ponta-Basescu este un troc politic intre cei doi, inceput acum mai multa vreme cand s-au impartit functiile de conducere din parchetele Romaniei si continuat pana in ziua de astazi. O colaborare este cu totul altceva. O colaborare este in baza legii, in baza Constitutiei si va functiona pana cand se schimba guvernul. Nu imi fac mari probleme, Guvernul Ponta nu va ramane mult timp in functiune, deci nu va fi o perioada foarte lunga de colaborare cu Guvernul PSD, va fi foarte scurta", a afirmat Klaus Iohannis, candidatul Aliantei Crestin-Liberale la Presedintie, scrie MEDIAFAX.

El a mai spus ca, din punctul sau de vedere, este "inacceptabil ca presedintele si prim-ministrul sa se certe la televizor in fata natiunii".

"Daca vor sa se certe nu au decat sa o faca intre patru ochi, dar pentru natiune, pentru Romania, sunt obligati prin Constitutie sa lucreze impreuna si sa rezolve problemele tarii, nu sa-si rezolve problemele de gasti in fata natiunii", a mai spus liderul PNL.

Intrebat despre apelul facut de Elena Udrea care a cerut sa nu se colaboreze cu PSD, Klaus Iohannis a spus ca este impresionat de aceasta grija, adaugand: "Ne descurcam singuri".

Iohannis a precizat ca vrea sa schimbe modul in care se face politica in Romania, inclusiv modul in care se face comunicare, iar acest lucru ar presupune sa nu mai raspunda la toate atacurile din partea adversarilor politici.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

De asemenea, Klaus Iohannis a acuzat modul in care s-a facut politica in ultimii zece ani, aratand ca este nevoie de consens politic pe marile proiecte nationale.

"Am trait zece ani de presedintie care a folosit aceste sisteme publice pentru a dezbina oamenii, pentru a arata ce nu se poate. Eu vreau sa vin sa arat ce se poate. Am aratat in Sibiu ce se poate si voi dovedi in toata tara ca se poate", a spus liderul PNL.

Klaus Iohannis a participat, joi, la Focsani, la o adunare a liderilor PNL si PDL din Vrancea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.