Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea spune ca nu i se pare corect, din punct de vedere politic, ca Emil Boc sa isi declare sustinerea pentru candidatura la Presedintie a Elenei Udrea si ca acesta ar trebui sa isi dea demisia din PDL, iar atunci va putea face "orice declaratie doreste".

Dorin Florea, care este si primar al municipiului Targu Mures, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca dezaproba declaratia lui Emil Boc de sustinere a candidaturii la prezidentiale a Elenei Udrea, adica a reprezentantului altui partid, dat fiind ca inca este membru PDL, transmite MEDIAFAX.

"Este membru PDL. Daca vrea sa fie liber de contract, sa-si dea demisia si atunci poate face orice declaratie doreste. Parerea mea e ca e o asemanare tot mai mare intre domnul Boc si Tariceanu si cam ce face unul face si celalalt. Nu mi se pare corect, daca ai fost presedintele unui partid, prim-ministru, ai avut cele mai mari insarcinari, o echipa care a tras pentru tine. Cu totii am tras atunci si am si patimit impreuna. E optiunea lui, dar, din punct de vedere politic, nu-i corecta", a afirmat Dorin Florea.

El a spus ca nu comenteaza faptul ca Udrea si-a depus candidatura din partea PMP, intrucat partidele componente ale ACL au propriul parcurs electoral si propriul candidat, Klaus Iohannis, insa in ceea ce il priveste pe Boc considera ca "sa fii in caruta si colo si dincolo, parca da ca dracu".

Florea a sustinut ca nu ii face placere sa comenteze conduita lui Boc, ale carui merite ca primar le apreciaza, aratand ca, la cati bani a adus acesta in Cluj-Napoca, "clujenii trebuie sa-i puna o statuie, mai mica, langa Avram Iancu".

Dorin Florea a mai spus ca daca Boc voia sa fie "atat de exprimat si angajat", avea "o varianta mai eleganta" - aceea de a-si da demisia din PDL inainte de a declara ca o sustine pe Udrea. Florea a subliniat ca Boc a promovat intotdeauna, cat a fost presedinte al PDL, disciplina de partid, iar acum, cand nu mai este, "nu procedeaza corect".

"Parerea mea e ca, din punct de vedere politic, nu procedeaza corect. Nu stiu ce are in cap, chiar nu stiu. Si taica-sau a incercat la un moment dat sa afle, dar nu stiu. Nu stiu! Nu ma intrebati pe mine ce au unii in cap. Cateodata, nu stiu ce am eu in capul meu, fiind prea multi neuroni, nu reusesc sa-i redestept pe toti", a spus el.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Florea a facut aceste declaratii intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu Ciprian Dobre (PNL) - ambii fiind copresedinti ai ACL Mures - pentru a-si anunta planurile legate de campania de sustinere a lui Klaus Iohannis.

In judetul Mures, ACL trebuie sa stranga 50.000 de semnaturi pentru acesta.

Emil Boc declara, marti, ca o va sustine pe Elena Udrea la alegerile prezidentiale, pentru ca aceasta este "un adversar redutabil, bataios si dur la adresa PSD si a lui Victor Ponta", care nu a ezitat niciodata sa apere si sa creada in proiectul de reforma si modernizare a statului roman pe care el l-a inceput impreuna cu presedintele Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.