Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, considera ca tinerii trebuie ajutati si invatati sa impiedice "intoarcerea rotii istoriei", avertizand ca sunt multe evenimente care ar putea intoarce aceasta roata din cauza unor persoane cu functii de decizie.

Kelemen Hunor a spus, la Cluj-Napoca, in discursul tinut la gala de deschidere a Zilelor Culturale Maghiare de la Teatrul Maghiar de Stat, ca tanara generatie nascuta dupa 1989 are alta baza de comparatie si trebuie ajutata sa inteleaga lumea de azi, transmite MEDIAFAX.

"Zilele Culturale Maghiare mi se pare, acum, ca sunt organizate de decenii. Mi se pare natural, ne obisnuim cu usurinta cu aceste lucruri care ni se par naturale, dar nu a fost intotdeauna asa, in urma cu zece ani nu era asa. Vorbesc cu studenti din Cluj despre cultura, viata publica, a crescut o generatie care traieste intr-o Romanie membra a UE, care trece fara grija granita romano-ungara si care nu isi mai aminteste de trecut. Nascuta dupa 1989, aceasta generatie are alta baza de comparatie, trebuie sa ii ajutam sa inteleaga lumea de azi. Nu este adevarat ca in Europa de Est ceea ce li se pare natural astazi, a fost la fel de natural cu mult timp inainte sau ca va ramane la fel. Se intampla multe evenimente care ar putea intoarce roata istoriei si depinde de noi daca se intoarce. Sunt persoane in functii de decizie care pot intoarce roata istoriei", a afirmat Kelemen.

Potrivit acestuia, trebuie luate masuri astfel incat sa se previna ca roata istoriei sa se intoarca.

"Noi suntem obligati sa ajutam generatia de azi, trebuie sa sensibilizam si sa o invatam sa impiedice sa se intoarca roata istoriei”, a conchis presedintele UDMR.

Cea de-a cincea editie a Zilelor Culturale Maghiare se desfasoara la Cluj-Napoca incepand de duminica si pana in 24 august. Manifestarile cuprind spectacole folclorice si de dansuri, concerte, expozitii, proiectii de filme.

La deschiderea Zilelor Culturale Maghiare care a avut loc duminica seara au fost prezenti, printre altii, presedintele Comisiei de Politica Externa a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, primarul Emil Boc, presedintele PPMT, Toro T. Tibor, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Horvath Anna, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Vakar Istvan, si presedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.