Crin Antonescu a declarat, miercuri, ca denuntarea de catre premierul Ponta a pactului de coabitare cu Traian Basescu nu are "niciun fel de relevanta".

"Ce inseamna ca denunta pactul? Exista vreun efect concret, exista vreo urmare denuntarii acestui pact? Nu exista. Pactul a fost superfluu de la inceput, erau suficiente Constitutia Romaniei si legile in vigoare pentru a reglementa raporturile intre institutii, inclusiv intre Presedintie si Guvern sau prim-ministru si, exact asa cum au trait cu un pact ale carui frumoase propozitii nu l-au respectat nicio zi nici unul nici altul, vor trai si de acum incolo. Nu are niciun fel de relevanta, este un pseudo-gest politic si nu are sens pentru domnul Ponta decat in perspectiva campaniei electorale, unde principala sa tema este lupta sa impotriva lui Traian Basescu, care, oricum, pleaca peste doua luni, indiferent ce s-ar intampla", a spus Antonescu, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, scrie mediafax.ro.

Antonescu a tinut sa precizeze ca s-a opus "categoric" semnarii acestui pact si ca a avut acelasi punct de vedere si in discutia la care s-a semnat documentul.

Basescu: Ponta sa se mai gandeasca daca doreste denuntarea Acordului!

Fostul presedinte al PNL a mai spus ca denuntarea pactului "este un gest pur de campanie electorala, inca o pseudo-vitejie a domnului Ponta in acest pseudo-razboi cu domnul Basescu".

"Eu vreau sa spun inca o data si sa-i spun chiar domnului Ponta inca o data ca nu in baza acelui pact a devenit prim-ministru, ci in baza votului cetatenilor romani si a unei majoritati parlamentare coplesitoare, daca nu a inteles-o pana azi inseamna ca nu are de ce sa denunte pactul, poate sa mai faca inca unul si, 2, sa spun ca toata aceasta istorie cu denuntarea pactului este un noneveniment, pentru ca, ce inseamna? Pai, daca in baza acelui pact, zice domnul Ponta, l-a desemnat Basescu premier, daca denunta pactul atunci sa demisioneze din functia de premier, ceea ce presupun ca nu se intampla", a adaugat el.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Citeste si: Premierul Ponta RENUNTA la pactul de coabitare cu Traian Basescu!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.