Deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu a declarat ca in momentul de fata Romania nu se mai conduce dupa buget, ci dupa incasari, aratand ca singurul obiectiv este incadrarea in deficitul bugetar, dar nici acesta nu va mai fi urmarit dupa plecarea lui Liviu Voinea si Gheorghe Gherghina din Guvern.

"Nu avem o politica bugetara, nu se bazeaza pe un consens, in momentul de fata nu avem nici buget. Romania in momentul de fata nu se mai conduce dupa buget, se conduce dupa cat incasam si vedem unde sa taiem", a spus fostul ministru de Finante Gheorghe Ialomitianu, la o dezbatere organizata de Institutul de Studii de Populare, scrie MEDIAFAX.

Ialomitianu a aratat ca si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a spus acest lucru, mentionand ca de ce sa se compare in executia bugetara cat s-a prevazut cu cat s-a incasat.

"Vrea (Ioana Petrescu - n.r.) sa acopere o lipsa de performanta pivind incasarile si atunci pune bugetul in paranteza. Singurul obiectiv pana in momentul de fata este incadrarea in deficitul bugetar, dupa plecarea domnului Voinea si domnului Gherghina cred ca nici acest obiectiv nu va mai fi urmarit", a afirmat Ialomitianu.

El a mai spus ca tinta de deficit bugetar se atinge printr-o politica bugetara gresita, aratand ca sunt taieri de la investitii si introducere de impozite si taxe.

Ialomitianu a adaugat ca este si o lipsa de predictibilitate, aratand ca, in momentul in care sunt prevazute niste sume in buget si apoi sunt blocate, este mult mai rau decat daca nu sunt prevazute.

Potrivit lui Ialomitianu, singurele cheltuieli care au crescut sunt cu salariile si s-a modificat legea finantelor publice astfel incat se taie banii de la ministere, se duc in fondul de rezerva si de acolo se repartizeaza prin ordin de ministru nestiind unde se duc acesti bani.

"Deci nu avem buget, nu avem transparenta, nu avem prioritizare. Avem deficit, dar s-ar putea sa nu ne incadram pentru ca au disparut cei doi jandarmi Voinea si Gherghina", a adaugat Ialomitianu.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.