Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat, luni, ca social-democratii i-au transmis ca USL are de achitat o datorie in valoare de un milion de lei reprezentand cheltuieli facute in campania din 2012 la nivel central si local, el spunand ca liberalii vor verifica daca cifra este reala.

"Am primit din partea secretarului general al PSD (Andrei Dolineaschi, n.r.) o instiintare prin care ne anunta ca nu participa la aceasta intalnire (medierea dintre PSD, PNL si PC pentru desfiintarea USL, n.r.) pentru ca nu am lamurit problemele patrimoniale, e vorba de datoriile care sunt, de bilantul contabil pe 2013. Dar tocmai asta era rostul intalnirii, sa lamurim toate cate sunt intre noi si PSD si noi si PC", a precizat Petrache, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat la cat se ridica datoria de care vorbeste si ce reprezinta aceasta, Petrache a mentionat: "Din ce ne-au spus dumnealor, la un milion lei. E vorba de cheltuielile facute de USL in campania din 2012 in tara la nivel central si local".

El a aratat ca in aceste conditii, PNL propune PSD si PC o noua intalnire, in care sa se discute pe marginea acestei datorii si sa se ajunga la o intelegere amiabila.

"Primul pas pe care il facem este sa verificam realitatea acestui bilant si incercam sa-i contactam ca sa rezolvam problema pana la capat, pe cale amiabila. Eu cred ca ar trebui sa ajungem in instanta dupa ce ne intelegem pentru ca de fapt USL nu mai functioneaza. Sau poate o tinem asa pana in 2016, cand ne-am propus toti ca USL sa nu mai functionze, o tinem asa doi ani", a mai spus Petrache.

Pe de alta parte, secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, a mentionat, luni, prin intermediul unui comunicat de presa, ca PSD nu da curs intalnirii propuse luni de PNL intrucat bilantul contabil aferent pentru anul 2013 al USL contin edatorii neachitate catre diversi furnizori, atat la nivel judetean, cat si la nivel central.

"Bilantul este publicat in urma inregistrarii la termen conform legislatiei in vigoare, pe site-ul ANAF, si este supus controlului de catre Autoritatea Electorala Permanenta. Prin urmare, semnarea unui acord de incetare a Protocolului USL si de desfiintare a Uniunii Social Liberale nu poate fi operata pana cand aceasta alianta politica nu isi achita integral datoriile inregistrate catre furnizori", a precizat Dolineaschi.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.