Presedintele PRM - aripa Funar, Gheorghe Funar, va candida ca independent la Presedintia Romaniei la alegerile din toamna, sloganul electoral al acestuia fiind "Romania unita, cu romani fericiti!".

Potrivit unui comunicata, Gheorghe Funar a decis sa candideze ca independent deoarece Justitia nu s-a pronuntat in legatura cu modificarile la Statutul PRM si noua conducere a partidului aleasa la Congresul Extraordinar de la Alba Iulia, din 27 iulie 2013.

"In ziua de 2 august, in municipiul Cluj-Napoca, in Inima Ardealului, filialele PRM din aceasta provincie istorica si din municipiul Bucuresti i-au solicitat lui Gheorghe Funar, presedintele Partidului Romania Mare, sa candideze la alegerile din noiembrie pentru functia de presedinte al Romaniei. Domnul Dr. Gheorghe Funar a acceptat aceasta propunere si s-a angajat sa participe la competitia electorala, dar nu in numele PRM, ci ca candidat independent sustinut de mai multe partide politice si organizatii neguvernamentale. S-a ajuns la aceasta situatie deoarece Justitia inca nu s-a pronuntat in legatura cu modificarile la Statutul PRM si noua conducere a partidului aleasa la Congresul Extraordinar de la Alba Iulia, din 27 iulie 2013. Dosarul respectiv se afla in stare de judecata la Tribunalul Bucuresti", se arata in documentul citat, scrie MEDIAFAX.

Reprezentantii PRM - aripa Funar au sustinut ca alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 "au o importanta cruciala pentru existenta si viitorul Poporului Roman si al Romaniei".

"Invatand din lectiile amare ale Istoriei din ultimii 25 de ani, Poporul Roman are sansa sa aleaga ca Presedinte al Romaniei pe un candidat independent, un roman iubitor de Neam si Tara, care sa respecte Constitutia si sa oblige Guvernul si Parlamentul sa puna in aplicare ceea de hotaraste Poporul Roman prin referendumuri nationale, in probleme de Interes National. (...) Sloganul electoral al candidatului independent Dr. Gheorghe Funar este - Romania unita, cu romani fericiti!", se mai arata in comunicat.

Gheorghe Funar isi propune sa abordeze in campania electorala mai multe teme, printre care "interzicerea vanzarii pamantului stramosesc la state straine, la persoane juridice si persoane fizice straine, pana cand in toate tarile din UE se legifereaza vanzarea terenurilor agricole la straini, cresterea calitatii vietii prin majorarea salariului minim pe economie la 1.500 de lei/luna, a pensiei minime si ajutoarelor sociale la 1.000 de lei/luna si alocatiei de stat pentru fiecare copil la 500 lei/luna, incepand cu anul 2015, Unirea Romaniei cu Republica Moldova, dupa modelul german, pana la 1 Decembrie 2018, pe baza vointei exprimate de catre Poporul Roman, reducerea cotei unice de impozitare la 10 la suta si a TVA la 15 la suta, iar la alimentele de baza la 3 la suta, scoaterea in afara legii a UDMR si interzicerea partidelor politice constituite pe criterii etnice".

Citeste si:
INSCOP: Mai mult de jumătate dintre români preferă un candidat...
INSCOP: Mai mult de jumătate...

In vederea inscrierii la alegerile prezidentale din noiembrie, PRM - aripa Funar a inceput campania de strangere a cel putin 200.000 de semnaturi care se va desfasura in cursul lunii august si in prima jumatate a lunii septembrie.

Gheorghe Funar, fosr primar al municipiului Cluj-Napoca timp de trei mandate, a mai candidat la Presedintia Romaniei in anul 1992 din partea PUNR si s-a clasat pe locul trei dupa primul tur de scrutin, cu 10,9 la suta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.