Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, referitor la nominalizarile transmise de premier pentru functiile de ministru al Culturii si ministru delegat al Bugetului, ca le considera "nepotrivite", ceea ce nu inseamna ca astazi le-a si respins.

"Eu le consider nepotrivite, ceea ce nu inseamna ca astazi le-am si respins", a spus seful statului, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, scrie MEDIAFAX.

"La cultura, Biro. De la dansa am aflat ca nu are niciun biped in familie si ca in Romania se nasc tot mai putin bipezi. Cred ca avem o problema complicata de intelegere a limbii romane. Ministerul Culturii nu e un minister care are multi bani, dar lucreaza cu intelectualitatea din Romania. Cultura romaneasca este 90% o cultura de limba romana. Am apreciat foarte mult ministri ca Marko Bela sau Kelemen Hunor. Nu este vorba despre o observatie facuta unui ministru care provine din minoritatea maghiara, dar nu as vrea ca ministrul Culturii sa fie urmarit de povestile cu copii bipezi. Exprim rezerve fata de aceasta nominalizare", a declarat presedintele despre Rozalia Biro, propunerea premierului pentru functia de ministru al Culturii, potrivit realitatea.net.

Basescu ii cere lui Ponta sa se gandeasca la alte solutii pentru Cultura si Buget

"Mi se pare nepotrivita desemnarea de la Buget. Cea mai complexa experienta a lui Manda este legata de functia de director la Casa Studentilor din Craiova. Singurul calcul economic de acolo e valoarea biletelor rupte intr-o zi de sambata. Ministrul Bugetului inseamna mult mai mult. Cred ca domnul Manda nu e potrivit pentru aceasta functie. Incerc sa imi imaginez discutia cu FMI, UE si BM cu cei doi ministri, Petrescu si Manda. Va rog sa ma credeti ca nu sunt intr-o situatie placuta. Va asigur ca am facut toate eforturile sa inteleg logica desemnarilor", a declarat Basescu despre Claudiu Manda, propunerea lui Victor Ponta pentru functia de ministru delegat al Bugetului

Premierul Victor Ponta a anuntat ca a transmis la Presedintie propunerile pentru numirea Rozaliei Biro in functia de ministru al Culturii si a lui Claudiu Manda in postul de ministru delegat pentru Buget, adaugand ca nu stie daca presedintele Traian Basescu este de acord cu aceste propuneri.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Joi seara, premierul Victor Ponta a anuntat, la Digi 24, ca vineri dimineata va trimite Presedintiei propunerile de numire a deputatului PSD Claudiu Manda, presedinte al PSD Dolj si vicepresedinte al comisiei de buget-finante, in functia de ministru delegat al Bugetului, si a senatorului UDMR Rozaliei Biro ca ministru al Culturii.

Kelemen Hunor a anuntat anterior ca la 1 august se va retrage din postul de ministru al Culturii si de vicepremier, urmand sa fie inlocuit cu Rozalia Biro, senator UDMR.

Postul de ministru deleget pentru Buget, ocupat in prezent de Liviu Voinea, va fi vacantat deoarece Voinea urmeaza sa ocupe un post de viceguvernator la Banca Nationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.