Dan Voiculescu a declarat, joi, ca "unii se grabesc" ca el sa fie condamnat pana in decembrie in dosarul ICA, motivul fiind, in opinia lui, acela ca "in noiembrie pleaca Basescu si nu vrea sa plece" pana nu il vede condamnat.

Declaratia a fost facuta dupa ce, la iesirea de la DNA, Voiculescu a fost intrebat despre termenul din 4 august al dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.

Astfel, Dan Voiculescu a precizat ca la viitorul termen nu ar urma sa fie facuta pledoaria finala. "Nu mi s-a cerut pledoarie finala pentru luni (4 august - n.r.). Eu inteleg foarte bine ca unii se grabesc ca trebuie neaparat condamnat Voiculescu pana in decembrie. M-am tot gandit la motiv, motivul e legat de faptul ca in noiembrie pleaca Basescu si nu vrea sa plece pana nu ma vede condamnat", a spus el,potrivit MEDIAFAX.

Referitor la o eventuala condamnare cu executare, Dan Voiculescu a declarat ca nu ii este frica de inchisoare.

In dosarul ICA, la 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani. Sentinta a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva in acest dosar. Urmatorul termen in dosar va fi in 4 august, cand ar urma sa dea declaratii martorii.

Voiculescu mai are doua dosare. In unul dintre acestea, el este judecat pentru santajarea fostului administrator al RCS&RDS Ioan Bendei, iar in celalalt este cercetat, sub control judiciar, pentru santaj, dupa ce ar fi amenintat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei incheind cu trusturile sale de presa contracte de publicitate de 900.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.