Presedintele PSD, Victor Ponta, va vorbi, marti seara, la Craiova, in fata a 6.000 de social-democrati reuniti intr-o sedinta largita a Consiliului National, despre realizarile sale ca premier si proiectul sau de presedinte, el urmand sa le solicite sprijinul pentru candidatura la Cotroceni.

Cei sase mii de social-democrati sunt asteptati sa soseasca din toata tara, la Craiova, la Sala Polivalenta, la sedinta care este programata sa inceapa la ora 18.00.

Fiecare dintre acestia va gasi pe scaunele Salii Polivalente din Craiova un pliant cu sloganul "Romania puternica", prezentat in interiorul unei cocarde cu tricolor si motive traditionale folosite si anterior, in campania pentru europarlamentare, al carei titlul este "Ce inseamna pentru mine schimbarea pana la capat".

Potrivit MEDIAFAX, brosura debuteaza cu un atac al lui Victor Ponta la adresa lui Traian Basescu, precum si cu explicarea motivului pentru care data de 29 iulie a fost aleasa pentru desfasurarea Consiliului National.

"Acum doi ani, pe 29 iulie, 7,4 milioane de romani au decis oprirea Regimului Basescu. Au urmat momente succesive cand, prin votul romanilor, colaboratorii sai au fost indepartati de la putere. Dar, desi cetatenii i-au spus in toate formele ca nu-l mai vor, Traian Basescu este acum mai aproape ca niciodata de o revenire la putere - direct si prin intermediari", precizeaza Ponta.

El arata, in brosura, ca schimbarea pana la capat nu inseamna doar "disparitia" lui Traian Basescu din functia de presedinte, ci inseamna "curajul de a schimba tot ce a mers rau in acesti 10 ani si de a propune un model nou de presedinte - unul bazat pe echilibru si decenta, de a uni societatea in jurul ideii de Romania puternica".

"Vreau dreptate pana la capat. Vreau sa-i pedepsim pe cei vinovati, pe cei care au facut rau Romaniei. Coruptia, clanurile, jaful din banii publici trebuie stopate. Justitia trebuie ajutata sa fie independenta de politica, pentru a functiona cu adevarat liber si eficient. Pentru a duce schimbarea pana la capat, Regimul Basescu nu trebuie sa revina la conducerea tarii, Traian Basescu nu trebuie sa mai controleze mecanismele de putere", precizeaza Ponta in brosura citata.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

El sustine ca este profund legat de Romania si de traditii, pe care le respecta si le pretuieste, ararand ca onoarea si decenta sunt valori invatate acasa si pe care incearca sa le transmita si copiilor sai.

"Nu sunt autoritar si nici nu dictez, nu-mi place sa impun sau sa inspir frica, prefer sa ascult, sa incerc sa inteleg si sa dau sfaturi bune. Eu am fost nevoit sa-mi asum responsabilitati de la o varsta mica, inca din adolescenta, dar dragostea si unitatea din familia noastra m-au ajutat sa reusesc. Cred ca si Romania are nevoie, in fruntea sa, de cineva care sa uneasca, sa ghideze si sa ajute la luarea celor mai bune decizii", mai arata Ponta.

El a mai scris, in brosura, ca vrea sa fie un presedinte util Romaniei si cetenilor ei si ca proiectul sau pentru viitorul romanilor ca natiune este Romania puternica.

"Propun un model diferit de lider si de presedinte. El ii aduna in jurul aceluiasi proiect national pe toti cei care pot munci impreuna in beneficiul Romaniei, ii spijina sa traga tara in aceeasi directie, colaboreaza cu ei si ii ajuta sa construiasca", mai spune Ponta in brosura citata.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Pe Sala Polivalenta din Craiova, unde va avea loc reuniunea social-democratilor, au fost montate doua afise imense, pe unul fiind inscriptionat sloganul "Dreptate pana la capat", iar pe celalalt "Romania puternica".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.