Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca fuziunea PNL-PDL ar fi o incununare a eforturilor depuse de Traian Basescu pentru a-si subordona PNL, mentionand ca el a facut uz de toate mijloacele pentru a pastra identitatea si unitatea PNL, dar si ca congresul PLR va fi pe 1-2 august.

Fostul presedinte al PNL, demisionar din calitatea de membru al partidului, a comentat decizia de fuziune PNL-PDL luata in congresul comun de sambata, din care ar rezulta un singur partid care pastreaza numele PNL.

"Decizia de fuziune cu PDL a Congresului extraordinar al PNL din 26 iulie 2014 reprezinta incununarea cu succes a eforturilor depuse de Traian Basescu inca din 2005 de a subordona PNL, cu toate consecintele care decurg de aici. In calitatile mele de presedinte al PNL, de prim ministru desemnat in numele PNL si, ulterior, de membru al Biroului Politic National, am facut uz in acesti ani de toate mijloacele si instrumentele democratice pentru prestigiul si credibilitatea partidului, pentru a-i pastra identitatea si unitatea. Toate eforturile, toate realizarile, tot prestigiul si credibilitatea castigate, toata munca depusa de membrii simpli ai partidului dupa Revolutie, si nu in ultimul rand, istoria de 139 de ani a PNL au fost risipite de cativa lideri alesi in mod nefericit sa conduca destinele partidului", sustine Tariceanu intr-un comunicat, scrie MEDIAFAX.

El pledeaza pentru faptul ca PNL ar fi trebuit sa ramana alaturi de PSD, in cadrul USL, pentru a respecta votul de la parlamentarele din 2012.

"In numele carui comandament si-a tradat PNL electoratul, s-a dezis de mandatul primit, acceptand fuziunea cu partidul lui Basescu si Boc, partid care a adus atatea necazuri si saracie poporului roman? Ca unul care cunoaste bine baza PNL, as fi nedrept sa-i acuz de toate acestea pe simplii membri ai partidului, cand vinovatii sunt doar cei de la prezidiu, cei care au rupt USL, cei care au pierdut alegerile europarlamentare si care, pentru interese personale meschine, pentru a-si acoperi infrangerile si pentru implinirea planurilor faurite de Basescu, au ales cu grija delegatii la ultimele doua congrese", afirma Tariceanu.

Presedintele Senatului contesta "ideologia" partidului rezultat din fuziune, dar si faptul ca atingerea obiectivului noului PNL pentru castigarea alegerilor prezidentiale putea fi atins mai usor in USL, unde protocolul prevedea sussinerea unui liberal la prezidentiale.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

In final, el anunta organizarea primului congres al Partidului Liberal Reformator, prin schimbarea numelui Partidului National al Mediului preluat de grupul Tariceanu, pe 1-2 august.

"Ne punem mari sperante ca va fi adevaratul reprezentant al dreptei politicii romanesti, bazat pe programe, convingeri politice si mai ales incredere si unitate. Noi, cei care punem bazele acestui nou partid, am inteles cu o «clipa» mai devreme decat alti colegi din vechiul PNL, ca avem datoria sa salvam liberalismul romanesc de la disparitie", sustine Tariceanu despre PLR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.