Uniunea Europeana si partenerii americani se pot baza pe Romania in aceste momente dificile, dupa ceea ce s-a intamplat in Ucraina, pentru actiuni hotarate ale comunitatii europene si transatlantice si pentru responsabilitate politica si morala a Federatiei Ruse, a declarat premierul Victor Ponta.

"Am vrut sa dau un mesaj foarte clar din punctul de vedere al pozitiei Romaniei fata de ceea ce s-a intamplat in Ucraina, de solidaritate totala a noastra si de coordonare cu pozitiile politice ale Statelor Unite ale Americii, ale partenerilor nostri europeni de condamnare a ceea ce s-a intamplat, uciderea atator oameni nevinovati prin acte teroriste, de responsabilitate politica si morala a Federatiei Ruse si de sprijin clar al Romaniei pentru actiuni hotarate ale comunitatii europene, comunitatii transatlantice, pentru ca asemenea lucruri sa nu ramana nepedepsite", a spus Ponta, in sedinta de miercuri a Guvernului, scrie MEDIAFAX.

Premierul a adaugat ca, si din acest punct de vedere, si el, si ministrul de Externe, Titus Corlatean, au transmis foarte clar acest mesaj, si anume ca Uniunea Europeana si partenerii americani se pot baza pe Romania in aceste momente dificile.

Marti, premierul Victor Ponta a declarat, referindu-se la aeronava doborata in Ucraina, ca "atacul asupra unui avion civil este un atac terorist care nu poate fi acceptat si nu poate sa ramana fara urmari" si ca "este evident ca acei separatisti au fost si sunt sustinuti de Federatia Rusa".

Un avion Boeing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines s-a prabusit joi intr-o regiune din estul Ucrainei, controlata de separatistii prorusi, cel mai probabil dupa ce a fost doborat de o racheta. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului si-au pierdut viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.