Premierul Victor Ponta a declarat, marti, la Sibiu, referindu-se la aeronava doborata in Ucraina, ca "atacul asupra unui avion civil este un atac terorist care nu poate fi acceptat si nu poate sa ramana fara urmari" si ca "este evident ca acei separatisti au fost si sunt sustinuti de Federatia Rusa"

Dupa ceremonia de ridicare in grad de sublocotenent a absolventilor promotiei 2014 de la Academia Fortelor Terestre din Sibiu, premierul Victor Ponta a reluat, in fata jurnalistilor, cateva dintre ideile discursului tinut la manifestare, transmite MEDIAFAX.

"Romania este in acest moment in prima linie a comunitatii internationale care lupta pentru normalitate, pentru o Ucraina democratica si libera. Lucrurile care s-au intamplat, faptul ca mor in continuare oameni nevinovati, ca au fost atatea victime in acel atac - evident, terorist - asta nu ne face decat sa intelegem mai mult cat de important este sa acordam incredere si sprijin, inclusiv bugetar, militarilor romani", a declarat Ponta.

Intrebat cum comenteaza mesajul de luni al presedintelui Basescu privind Ucraina, Ponta a raspuns: "Nu comentez ce spune altcineva. Eu am vazut mesajul presedintelui Statelor Unite, al liderilor occidentali si cred ca Romania trebuie sa sustina aceleasi idei: faptul ca atacul asupra unui avion civil este un atac terorist care nu poate fi acceptat si nu poate sa ramana fara urmari".

"Este evident ca acei separatisti au fost si sunt sustinuti de Federatia Rusa si exista o raspundere, cel putin morala si politica, a Rusiei pentru ceea ce se intampla acolo. Romania, alaturi de Statele Unite si Uniunea Europeana, trebuie sa sprijine Ucraina, implicit Moldova si Georgia, pentru a-si pastra nu doar independenta si suveranitatea, dar si pentru a combate aceste fenomene. Orice masura luata la nivel international va fi si este sustinuta de Romania", a continuat Ponta.

Premierul a precizat ca ministrul de Externe, Titus Corlatean, participa, marti, la intalnirea omologilor sai si "tot ce se decide la nivel international, sanctiuni pentru Rusia, sprijin pentru Ucraina, trebuie sa facem cu toata convingerea".

Citeste si: Traian Basescu: Rusia a devenit un partener al TERORISTILOR din Ucraina!

Citeste si:
Sondaj INSCOP: Aproape 40% dintre români sunt de părere că Ucraina...
Sondaj INSCOP: Aproape 40%...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.