Premierul Victor Ponta a declarat, marti, la Sibiu, ca Romania se afla "in prima linie a unui razboi neconventional, pe care tarile democratice, tarile aliate, il dau cu teroristii", cu cei care, asa cum s-a vazut zilele trecute, prin acte de terorism ucid civili si oameni nevinovati.

Premierul Victor Ponta si ministrul Apararii, Mircea Dusa, participa, marti, la Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, la ceremonia ridicarii in grad de sublocotenent a absolventilor promotiei 2014, transmite MEDIAFAX.

Promotia se numeste "Constantin Brancoveanu 300", iar Academia are 274 de absolventi in acest an.

In discursul tinut la ceremonie, Ponta i-a felicitat pe absolventi si a spus ca Guvernul va trebui sa le asigure locuri de munca.

"1.400 de tineri devin membri ai Armatei Romane si aceasta este datoria oricarui Guvern, de a va asigura locuri de munca, de a va asigura conditii de munca, asa ca atunci cand este nevoie de dumneavoastra sa puteti raspunde prezent", a afirmat Ponta.

Premierul a vorbit apoi si despre importanta Armatei.

"Poate in anii din urma parea ca nimic nu o sa mai confrunte Romania cu vreun pericol si ca nu vom avea atata nevoie de armata si de cheltuieli militare. Din pacate, viata ne-a aratat ca lucrurile se schimba, si nu intotdeauna in bine, si ca Romania este azi o tara sigura pentru ca are parteneri puternici si o armata profesionista. Din pacate, din Irak si Afganistan, razboiul s-a apropiat foarte mult de granitele Romaniei. Acum, Romania este in prima linie a unui razboi neconventional, pe care tarile democratice, tarile aliate, il dau cu teroristii, cu cei care asa cum ati vazut zilele trecute, prin acte de terorism, prin acte brutale, ucid civili si oameni nevinovati", a spus Ponta, in discursul tinut la ceremonie.

Ponta si Dusa au spus ca, in total, in Romania, 1.400 de tineri au absolvit in 2014 cursuri ale scolilor militare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.