Presedintele Traian Basescu a declarat ca UE trebuia sa faca mai mult in ceea ce priveste conflictul din Ucraina, spunand ca sactiunile trebuiau introduse "de multa vreme".

"Care este responsabilitatea Uniunii Europene? Putea sa faca mai mult? Raspunsul meu este «da», sactiunile trebuiau introduse de multa vreme, aspre, economice, care sa descurajeze lejeritatea cu care Federatia Rusa alimenteaza conflictul generat de teroristi in estul Ucrainei", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a mai afirmat ca "e timpul ca Europa sa puna pe primul plan situatia cetatenilor ei, siguranta cetatenilor".

"Nu cumva avem risc sa fie mai importante comandamentele economice ca solidaritatea cu estul?"

Traian Basescu s-a intrebat daca nu cumva exista riscul sa fie mai importante comandamentele economice decat solidaritatea cu statele din flancul estic si a precizat ca astazi este Ucraina, dar se poate ajunge la frontiera balticilor, a Poloniei si a Romaniei.

"Astazi este Ucraina, se ajunge la frontiera balticilor, a Poloniei, a Romaniei. Nu cumva avem riscul sa fie mai importante comandamentele economice decat solidaritatea cu statele din flancul estic?", a spus Basescu.

Seful statului a mentionat ca, in opinia sa, "Europa trebuie sa vina, in practica, la valorile ei reale, pornind de la valoarea cea mai importanta, siguranta oamenilor, iar Federatia Rusa trebuie tratata prin aceatsa prisma, chiar daca avem pierderi economice consistente".

"Nu vor fi mai mari (pierderile economice, nr) decat ale Federatiei Ruse", a adaugat seful statului.

In opinia presedintelui Basescu, "a aplica cu manusi masurile din etapa a treia de sanctiuni impotriva Federatiei Ruse este o eroare".

"Cu cat intarziem mai mult, cu atat vom plati mai scump neluarea la vreme a masurilor de stopare a entuziasmului domnului Putin de a-si recuceri imperiul fostei Uniuni Sovietice", a mai opinat el.

Citeste si:
Sondaj INSCOP: Aproape 40% dintre români sunt de părere că Ucraina...
Sondaj INSCOP: Aproape 40%...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.