Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, afirma ca nu i-a dat lui Traian Basescu studiile privind reducerea CAS cu 5% pentru ca nu sunt publice, dar a precizat, totodata, ca FMI le-a avut in urma cu o luna, iar in privinta MTO nu putea raspunde "in 5 minute, pe picior", la Cotroceni.

"Nu i-am dat studiile. Nu sunt publice. Insa, FMI le-a avut inainte cu o luna", a spus Ioana Petrescu la Antena 3, intrebata de ce nu i-a prezentat lui Traian Basescu studiile privind impactul reducerii CAS si daca i le-a transmis intre timp, transmite MEDIAFAX.

Ea a explicat ca a evitat sa abordeze discutia despre MTO (Medium-Term Budgetary Objective, obiectivul bugetar pe termen mediu) intrucat sunt intrebari la care nu putea sa raspunda "in cinci minute, pe picior, undeva la Cotroceni".

Ministrul Finantelor recunoaste ca ar putea fi nevoie de alte masuri compensatorii pentru a se incadra in tinta de deficit pentru anul viitor, dar sustine ca "acel deficit" este calculat pe un potential, iar datele nu sunt inca disponibile.

"Nu pot sa spun acum cum se va face bugetul pe 2015", a adaugat Petrescu.

Ea a aratat ca proiectia veniturilor bugetare pentru anul viitor se va face pe baza veniturilor realizate in 2014, atunci cand vor fi cunoscuti mai multi indicatori, printre care si inflatia din acest an.

"Diferenta va trebui acoperita, intr-adevar, pe baza unor masuri care vor fi decise atunci", a continuat Petrescu.

Ea a mai precizat ca nu a fost deranjata de intrebarile privind studiile sale, aratand ca a depasit momentul in care simtea nevoia sa dovedeasca ce a invatat acolo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.