Patru primari, un viceprimar, un consilier judetean si trei consilieri locali au fost gasiti incompatibili ca urmare a exercitarii simultane de functii si calitati, incalcand astfel mai multe articole ale Legii nr. 161/2003, informeaza Agentia Nationala de Integritate.

Potrivit sursei citate, Sorin-Iulian Stefanescu, primar al comunei Barbatesti (judetul Gorj) s-a aflat in incompatibilitate in perioada 17 decembrie 2010 - 10 iunie 2012, intrucat, simultan cu functia de edil, a detinut si calitatea de reprezentant al Unitatii Administrativ Teritoriale Barbatesti in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor SC Salubris Gilort SRL, incalcand astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, transmite MEDIAFAX.

Marian Belu, primar al comunei Afumati (judetul Dolj) si fost viceprimar (2008-2012) se afla in incompatibilitate din 23 iunie 2009, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de viceprimar si, ulterior, pe cea de primar, cat si calitatea de persoana fizica autorizata /Belu Marian Persoana Fizica Autorizata, precizeaza ANI.

Si Nicolae Nitescu, primar al comunei Marasu (judetul Braila) se afla in incompatibilitate din 13 august 2010, intrucat, simultan cu functia de edil, detine si calitatea de reprezentant al comunei in Adunarea Generala a Actionarilor SC Compania de Utilitati Publice Dunarea Braila SA. Totodata, acesta a intreprins, in perioada 2008 - 2012, si alte activitati remunerate, pe langa cea de primar, de pe urma carora a incasat venituri de la Institutia Prefectului Judetului Braila, Directia pentru Agricultura Braila si Primaria Orasului Faurei (judetul Braila).

Despre Ion Manea, primar al municipiului Orsova (judetul Mehedinti) si fost consilier local in cadrul Consiliului Local Orsova (21 iunie 2008 - 20 iunie 2012), ANI sustine ca acesta s-a aflat in incompatibilitate in perioada exercitarii mandatului de consilier local, intrucat, in perioada 3 iulie 2008 - 5 august 2011, societatea in cadrul careia acesta a detinut functia de administrator si calitatea de asociat unic a emis 103 facturi fiscale decontate de Liceul "Traian Lalescu" Orsova (institutie aflata sub autoritatea Consiliului Local Orsova), in valoare totala de 1.301.513,31 Lei (TVA inclus).

Gabor Csiszer, viceprimar al comunei Pauleni Ciuc (judetul Harghita) se afla in incompatibilitate din 27 octombrie 2010, intrucat, simultan cu functia de viceprimar, detine si calitatea de persoana fizica autorizata Csiszer Gabor Persoana Fizica Autorizata.

Citeste si:
Dan Negru, despre Revelionul 2023: „Mulțumesc pentru toți anii ăștia”
Dan Negru, despre Revelionul...

Costinel Daniel Ristache, consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Caras-Severin, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 6 septembrie 2010 - 31 iulie 2011, intrucat societatea la care acesta este administrator si asociat unic a furnizat produse si servicii catre CJ Caras Severin (in calitate de beneficiar). "Suma totala achitata de catre CJ Caras Severin pentru produsele si serviciile de care a beneficiat a fost de 7.143,9 lei", precizeaza ANI.

Valeriu Andrita, consilier local in cadrul Consiliului Local Piatra-Neamt, se afla in incompatibilitate din 31 iulie 2012, intrucat, simultan cu functia de consilier local, detine si functia de reprezentant al Consiliului Local Piatra Neamt in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor SC Publiserv SRL si SC Locativ Serv SRL.

Si Gica Blaga, consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Zanesti (judetul Neamt) s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat societatea comerciala in cadrul careia mama sa detine calitatea de asociat si functia de administrator a incheiat cu Primaria comunei Zanesti un contract de lucrari in valoare de 11.765 Lei (la care se adauga TVA: 2.235 Lei). "Mentionam faptul ca Blaga Gica a fost imputernicit de catre mama sa sa administreze cu puteri depline societatea comerciala in cadrul careia aceasta detine functia de administrator", se arata in comunicatul transmis.

Citeste si:
Viceprimarul Capitalei: Au fost șterse datorii de 430 milioane lei...
Viceprimarul Capitalei: Au...

ANI precizeaza ca persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Potrivit legii, persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.