Presedintele Basescu a declarat, joi, ca a avut si varianta demisiei, in contextul scandalului in care e implicat fratele sau, si ca a discutat si cu unele institutii ale statului, precizand ca o demisie, desi ar fi fost cel mai usor lucru, nu ar fi dat nicio sansa candidatului dreptei.

"Am avut si aceasta varianta in analiza si nu va ascund ca am discutat-o si cu unele institutii ale statului", a spus Basescu, intrebat daca s-a gandit la varianta demisiei dupa arestarea fratelui sau, Mircea Basescu, transmite MEDIAFAX.

El a precizat, la Adevarul Live, ca a facut analiza situatiei politice actuale, iar "efectul demisiei presedintelui, in situatia actuala, nu ar fi dat nicio sansa candidatului opozitiei la alegerile prezidentiale".

Potrivit lui Traian Basescu, dreapta nu era si nici nu este acum pregatita sa intre in cursa prezidentiala.

"Am avut in vedere si acest lucru si responsabilitatea mea fata de faptul ca nu as fi dat o sansa opozitiei. As fi fost blamat ca nu am avut curajul sa spun ca asta e legea, ca responsabilitatea nu imi apartine. As fi fost blamat de toata dreapta", a aratat Basescu.

El a mentionat ca cel mai usor pentru el ar fi fost gestul demisiei, pentru ca ar fi fost considerat un lucru demn, dar reprosul ca a "sacrificat" dreapta "ar fi fost mult mai puternic".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.