Politica 9 Iulie 2014 13:38
Curtea Constitutionala a decis, miercuri, cu unanimitate, ca nu exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si Presedintie, referitor la reprezentarea Romaniei la Consiliul European din iunie.

Judecatorii Curtii Constitutionale au analizat sesizarea formulata de premierul Victor Ponta, in care a solicitat sa fie constatata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedinte, sa se constate ca acest conflict este generat de actiunile concrete ale presedintelui prin care isi "aroga atributii si competente" care, potrivit Constitutiei, apartin Guvernului si sa stabileasca faptul ca presedintele trebuia sa-i delege prim-ministrului atributia de reprezentare a Romaniei la reuniunea Consiliului European din 26 iunie 2014, transmite MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a fost, miercuri, la Curtea Constitutionala pentru a-si sustine punctul de vedere in cazul sesizarii.

Citeste si: Ponta, catre CCR: Vreau un cadru foarte clar pentru viitorul presedinte si viitorul premier!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.