Politica 7 Iulie 2014 18:45
Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca, din punctul sau de vedere, subiectul ”loviturii de stat” din 2012 va trebui clarificat cu PDL in perspectiva fuziunii si a catalogat drept "jenant pentru o doamna" faptul ca Elena Udrea a pus niste conditii fara sa fie intrebata.

Antonescu a fost intrebat de ce crede ca PDL ar trebui sa renunte la ideea ca in 2012 ar fi avut loc o "lovitura de stat" la momentul suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu.

"Eu cred ca oricine ar trebui sa renunte la asemenea ineptii, care nu fac bine nimanui, care dupa parerea mea jignesc inca o data 7,5 milioane de oameni, le jignesc prezenta la vot, le jignesc votul, care inca o data agita apele in legatura cu imaginea Romaniei. Pentru ca e caraghios ca intr-o tara a Uniunii Europene s-a dat o lovitura de stat, o lovitura de stat care sa spun asa este conceputa drept un mare soc emotional. Nu stiu ce inteleg prin lovitura de stat domnul Basescu, doamna Udrea, altii. Probabil o mare emotie. Nu orice mare emotie este o lovitura de stat", a declarat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca le-a transmis celor de la PDL ca, din puntul sau de vedere, "intre lucrurile care vor trebui totusi clarificate la nivelul partidului unificat este si acest punct din istorie".

"Se mai intampla un lucru comic, apropo de cei care fac tot felul de serbari campenesti in cinstea batjocoririi votului a milioane de concetateni. Am vazut de pilda ca doamna Udrea imi pune niste conditii. Sa-mi puna niste conditii atunci cand ii voi cere votul, inainte e un pic caraghios. Adica formuleaza niste conditii fara sa o intrebe cineva, si asta dupa parerea mea este jenant, mai ales pentru o doamna", a mai declarat Antonescu.

Fostul presedinte al PNL i-a transmis si premierului Victor Ponta "sa aprofundeze" regretul legat de "continuarea USL", mentionand ca poate "candva pe parcursul indelungatei sale cariere politice" va recunoaste "de ce USL a esuat".

Liderul PMP, Elena Udrea, a declarat, sambata, la Constanta, ca formatiunea sa va sprijini candidatul PDL si PNL in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, dar "depinde ce isi asuma" acesta, iar daca va fi vorba despre Crin Antonescu, el va trebui sa se dezica de ceea ce s-a intamplat in 2012.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Intrebata de jurnalisti daca PMP va sustine candidatul PDL si PNL in cazul in care acesta va intra in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, Udrea a raspuns: “Da, dar depinde ce isi asuma. Daca ar ajunge domnul Antonescu, cel care a fost partas la lovitura de stat de acum doi ani si toata lumea se face ca a uitat ca domnul Antonescu era cel care trona la Cotroceni presedinte interimar dupa ce-l daduse afara din palat pe Traian Basescu printr-o lovitura de stat parlamentara data in trei zile, deci daca domnul Antonescu ajunge in turul doi ca sa obtina votul nostru macar atat trebuie sa faca, sa se dezica de ceea ce s-a intamplat in acea perioada, sa se dezica si sa regrete asocierea si parteneriatul cu Victor Ponta".

Udrea a mentionat ca acelasi lucru trebuie sa-l faca orice candidat al PNL, nu doar Antonescu.

“Sa nu uitam ca Antonescu acum nu mai e cu Victor Ponta nu dintr-o viziune diferita, pentru ca sustin principii diferite, nu, nu mai e cu Victor Ponta pentru ca Victor Ponta nu ii acorda sustinerea la prezidentiale. Deci daca Antonescu in turul doi, sa zicem, sau alt candidat al PNL regreta ceea ce s-a intamplat, lovitura de stat, afirma ca va sustine mai departe lupta pentru independenta justitiei, statul de drept, atunci va avea si suportul nostru", a explicat presedintele PMP.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.