Politica 7 Iulie 2014 17:14
BPN al PDL a hotarat, luni, convocarea Conventiei Nationale a partidului in 26 iulie, pentru a aproba fuziunea PDL-PNL, a anuntat prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu, aratand ca pana la acea data se va cunoaste si denumirea noului partid.

Predoiu a spus ca aceasta decizie a BPN reprezinta "un mesaj politic clar, puternic, hotarat asupra faptului ca procesul de fuziune al celor doua partide continua".

Catalin Predoiu a aratat ca pe 26 iulie liberalii vor avea un congres separat de cel al PDL, dupa care "se vor reuni intr-o singura sala".

"Si colegii de la PNL au un astfel de congres, asa cum cere legea, cele doua congrese separate trebuie sa aprobe documentele viitorului partid, dupa care se va trece la procedura juridica propriu-zisa. Nu e exclus sa avem congresele in doua sali separate, apoi ne vom reuni intr-o singura sala", a explicat Catalin Predoiu, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca fuziunea se va face prin contopire si ca denumirea noului partid va fi discutata in structurile celor doua partide.

"Legea vorbeste de contopire, ceea ce vorbiti dumneavoastra, comasare, termenul corect este de contopire, o fuziune de paritate, asa cum am spus, si denumirea noului partid va fi discutata in structurile hotarate de cele doua partide pentru a decide acest lucru", a mai spus Predoiu.

El a aratat ca PDL continua discutiile "cu buna credinta, cu disponibilitate si respect fata de parteneri pe tema numelui viitorului partid care va rezulta din fuziune".

"Continuam discutiile cu buna credinta, cu disponibilitate si cu respect fata de noii parteneri si in cadrul comisiei continua aceste discutii. Nu este exclus sa decidem pana la data acestui congres (numele noului partid - n.r.), nu vreau sa ma pronunt asupra acestui subiect, care trebuie sa iasa cu o hotarare preliminara din Comisia de negociere, apoi va fi supusa congresului. E firesc sa se decida in congrese, pentru ca denumirea face parte din documentele de constituire statutare ale viitorului partid, ale noului partid si atunci la data de 26 iulie cu certitudine vom sti si care este denumirea noului partid", a precizat Predoiu.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.