Politica 4 Iulie 2014 13:27
Vicepresedintele PNL, deputatul Stelian Dolha, spune ca, in pofida unor declaratii "usor inflamate", procesul de fuziune PNL-PDL merge mai departe, liberalii urmand sa desemneze, "in doua-trei saptamani", candidatul lor pentru alegerile prezindentiale.

"In pofida unor declaratii usor inflamate din partea celor doua partide, culminand cu niste accente patriotarde de genul «PDL nu e de vanzare», eu spun ca fuziunea merge mai departe si astfel de declaratii eu zic ca ar trebui sa nu le mai rostologim in spatiul public, ci sa le analizam in interiorul partidelor, mai ales ca avem acum comisii de negociere si sa le rezolvam pe plan intern. Conducerile celor doua partide si echipele de negociere - fiindca PNL are acum alta echipa de negociere din care face parte Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Eduard Helvig, deci oarecum s-a schimbat echipa noastra - s-au intalnit marti cu echipa de negociere a PDL si, oarecum, s-a intrat in calendarul fuziunii", a declarat Stelian Dolha, vineri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, transmite MEDIAFAX.

El a adaugat ca, pana la alegerile prezidentiale, se va merge pe alianta electorala, urmand ca dupa scrutin sa se intre "pe repede inainte" in procesul de fuziune, asa cum "e normal si corect".

"Pana atunci, primul pas trebuie sa il facem noi, liberalii, fiindca am avut congres si avem doi candidati la alegerile prezidentiale si, in doua-trei saptamani, trebuie sa ne desemnam candidatul care va intra in competitia PNL-PDL. La inceputul lui august, cel tarziu la mijlocul lunii august, vom avea desemnat candidatul comun la alegerile prezidentiale. De ce nu se poate face fuziunea pana atunci? Din motive juridice, procesul fiind unul anevoios si ar afecta organizarea alegerilor prezidentiale si aceasta analiza care a dus la realizarea unei aliante electorale pana la alegerile prezidentiale cred ca este cea mai inteleapta", a declarat Dolha.

In ceea ce priveste desemnarea candidatului PNL pentru alegerile prezidentiale, Stelian Dolha a spus ca acesta va fi ales in urma unei masuratori sociologice.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

"Eu ma bucur ca azi PNL are doi candidati redutabili, care maine pot fi presedinti model ai Romaniei, presedinti emblematici. Va fi o masuratoare sociologica si asa va fi ales", a adaugat el.

Intrebat daca nu e prea tarziu ca alianta PNL-PDL sa anunte candidatul pana la mijlocul lunii august, Stelian Dolha a spus: "Nici PSD nu l-a anuntat. E Ponta «razgandeanul»? Numele lui e vehiculat doar".

Vicepresedintele PNL a spus ca isi doreste ca liberalii sa aiba cel mai bine plasat candidat si sa-l impuna pentru scrutinul din toamna.

"Eu imi doresc din tot sufletul ca PNL sa dea candidatul pentru alegerile prezidentiale, ca liberal autentic imi doresc asta", a adaugat Stelian Dolha.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.