Politica 2 Iulie 2014 16:14
Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a fost intrebat, miercuri, daca isi mai doreste refacerea USL cu partidul pe care il va lansa fostul lider PNL, Calin Popescu Tariceanu, el raspunzand: "Daca se poate, sigur ca da".

Ponta a fost intrebat, totodata, si daca este de parare ca Tariceanu ar fi bun de premier, in cazul in care el ar ajunge presedinte al Romaniei.

"Eu cred ca a fost un premier foarte bun, dar nu cred ca-si mai doreste domnia sa fie din nou premier. E o functie din care, de obicei, dupa ce pleci rasufli usurat", a precizat Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca, in opinia sa, Tariceanu a fost unul dintre cei mai buni premieri de dupa 1989, alaturi de Adrian Nastase.

Ponta a spus, raspunzand unei alte intrebari, ca nu a discutat cu Tariceanu despre semnarea unui acord cu partidul acestuia sau despre cooptarea noii formatiuni la guvernare.

El a mai spus, pe de alta parte, ca se bucura foarte mult ca va exista din nou un partid liberal in Romania.

"Romania trebuie sa aiba partide si reprezentanti politici asa cum exista la nivel european. Acolo exista grupul PPE, la care acum, iata, sunt doua partide - PNL si PDL, exista social-democratii europeni la care suntem noi afiliati si exista grupul ALDE, un grup nu la fel de mare ca PPE si PES, dar un grup important si ma bucur foarte mult ca vor avea un reprezentant politic in Romania", a spus Ponta.

El a mai spus ca, in opinia sa, Tariceanu e cu adevarat un liberal, care a lucrat la programul economic al USL alaturi de Daniel Chitoiu si de Dan Radu Rusanu.

Calin Popescu Tariceanu va lansa, joi, Partidul Liberal Reformator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.