Liderul PNL Klaus Iohannis spune ca intelege si respecta "sensibilitatea unor colegi din PDL legata de nume si identitate" si ca nu a dorit "in niciun fel" sa o "lezeze", afirmatia ca PDL accepta numele de PNL pentru noul partid fiind concluzia sa, "in urma multor discutii formale si informale".

"Cel mai puternic proiect politic al anului 2014 este unificarea dreptei, fuziunea dintre PNL si PDL. Inteleg si respect sensibilitatea unor colegi din PDL legata de nume si identitate. Nu am dorit in niciun fel sa lezez aceasta sensibilitate. Afirmatia ca PDL accepta numele de PNL pentru noul partid a fost concluzia mea, in urma multor discutii formale si informale. Sunt convins ca noi, PNL, impreuna cu PDL, vom realiza acest proiect, redefinind astfel scena politica. Nu cred ca in procesul fuziunii trebuie sa introducem teme conflictuale false. Fuziunea noastra trebuie sa insemne marele partid al dreptei romanesti, o constructie doctrinara si organizatorica solida, capabila sa castige alegeri. Asupra acestor aspecte trebuie sa ne concentram", a sustinut Iohannis, intr-o postare pe Facebook, transmite MEDIAFAX.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis a declarat, sambata, in congresul partidului, ca este in masura sa confirme ca "PDL a acceptat" ca noua formatiune politica rezultata din fuziunea cu liberalii sa se numeasca PNL.

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a scris, sambata, pe Facebook, la scurt timp dupa ce Klaus Iohannis a anuntat ca noua formatiune rezultata din fuziune se va numi PNL, ca nu stie ce mandat are liderul PNL sa faca acest anunt, dar pe al lui nu il are.

Citeste si: Oltean: PDL nu a acceptat ca partidul rezultat din fuziune sa se numeasca PNL


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.