Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sambata noaptea, ca reprezentantii PDL sunt convinsi de fapul ca numele noului partid rezultat din fuziunea celor doua partide se va numi Partidul National Liberal, iar mentinerea numelui partidului este o conditie peste care liberalii nu pot trece.

Orban a fost intrebat cum vede reactiile din partea PDL referitoare la anuntul lui Klaus Iohannis privitor la faptul ca PDL ar fi acceptat ca noul partid, rezultat in urma fuziunii celor doua partide, sa se numeasca PNL.

"Am vazut reactia domnului Catalin Predoiu, care m-a surprins sincer pentru ca mi-am adus aminte ca Predoiu a fost membru al PNL. Partidul chiar l-a sustinut pentru pozitia de ministru si chiar domnul Predoiu a candidat din partea PNL, in 2008, intr-un colegiu electoral in Buzau si sunt convins ca domnul Predoiu se va simti ca se intoarce acasa atunci cand va reveni in PNL", a afirmat vicepresedintele PNL, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, el a sustinut ca "niciun membru al PNL nu va accepta sa fie complice la desfiintarea PNL dupa 140 de ani de existenta".

"Din acest punct de vedere, colegii nostri din Partidul Democrat ne cunosc demult aceasta sensibilitate si ei sunt convinsi de faptul ca partidul care va rezulta in urma fuziunii va fi PNL. De altfel, cred ca nimeni dintre viitorii nostri colegi, care multi dintre ei sunt fosti colegi ai PNL, nu le va fi rau in PNL (...) Aceasta conditie dupa parerea mea este o conditie peste care PNL nu poate trece. Mai important decat declaratia domnului Iohannis este faptul ca in acest congres, in unanimitate, a aprobat fuziunea dintre PNL si PDL sub numele de PNL. Este un act de vointa de care dupa parerea mea trebuie sa tii cont", a mai spus Orban.

Citeste si: Oltean: PDL nu a acceptat ca partidul rezultat din fuziune sa se numeasca PNL


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.