Guvernul a aprobat acordurile de asociere cu Uniunea Europeana ale Republicii Moldova, Ucrainei si Georgiei, premierul Victor Ponta afirmand ca vrea ca Romania sa fie prima tara care ratifica aceste acorduri si atentionand ca Republica Moldova, in special, va fi supusa unor presiuni din partea Rusiei pentru faptul ca a semnat acest acord.

Guvernul a aprobat documentele sambata, in sedinta speciala, prin proiecte de legi care vor fi transmise Parlamentului spre a fi adoptate saptamana viitoare, in sesiune extraordinara, transmite MEDIAFAX.

Ponta a precizat ca a discutat cu premierul moldovean, Iurie Leanca, acesta informandu-l ca Guvernul de la Chisinau s-a reunit tot sambata dimineata, pentru propriile proceduri aferente acestui acord.

"Din punctul meu de vedere, in special Moldova va avea o perioada de presiuni din partea Rusiei pentru faptul ca a semnat acest acord si eu cred ca prima tara care are datoria sa faca, nu sa dea din gura, sa vorbeasca, cum s-a intamplat zece ani, vorbe goale, ci chiar sa faca ceva este Romania", a spus Ponta.

El a cerut ministrilor ca, in urmtoarele saptamani, sa intensifice procedurile de aprobare a acordurilor bilaterale cu Moldova pentru domeniile pe care le gestioneaza.

Republica Moldova, Ucraina si Georgia au semnat, vineri, acorduri de asociere cu Uniunea Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.