Fostul presedintele al PNL, Crin Antonescu, a sustinut, sambata, in congresul partidului ca "tradatorii iau ochii", dar din momentul in care acestia tradeaza inceteaza sa mai existe, afirmand ca PNL are nevoie ca oamenii care "dau totul si nu cer nimic" si care sa dea bataliile vremurilor lor.

In discursul sau de prezentare a raportului de activitate ca fost presedinte al PNL, Antonescu s-a referit la Calin Popescu Tariceanu, insa nu i-a pronuntat numele.

"Nu vreau in incheiere sa numar tradatorii sau sa adresez multumiri, nume cu nume. E si lista tradatorilor, cumplit de lunga, evident cu cine, si lista oamenilor care inteleg ce inseamna acest partid. Tradatorii iau ochii, sunt invitati prin emisiuni, se agita, promit, candideaza, infiinteaza partid, tin citez «vie flacara liberalismului». Celorlalti, nedreptatiti, uneori chiar nu li se stie nici numele, chiar printre noi. Dar, dragii mei, mesajul meu din capatul acestei aventuri de existenta impreuna este ca numai cei din urma, numai cei drepti, numai aceia conteaza, ca numai aceia exista, pentru ca cine tradeaza inceteaza sa existe, cand tradezi incetezi sa mai existi", a declarat Antonescu, fiind aplaudat furtunos de delegatii congresului PNL, transmite MEDIAFAX.

Fostul presedinte al PNL a afirmat ca partidul nu are in randurile sale doar "oameni curati, devotati, dedicati, care sa nu ceara nimic si sa dea tot".

"Dar esential este ca acesti oameni sa existe mereu si esential este ca in viata partidului, continuitatea partidului, istoria partidului in fond sa fie continuata de ei. Dam fiecare batalia vremii noastre.Nu putem face mai mult decat suntem in stare noi, nu putem face mai mult decat e posibil intr-un moment al istoriei, intr-o Romanie asa cum este", a mai afirmat fostul presedinte al PNL.

Antonescu a precizat ca la congresul PNL vor trebui luate decizii "pentru istorie", iar delegatii prezenti trebuie sa mediteze asupra responsabilitatii in cazul optiunii pe care o fac.

”Astazi mai mult ca oricand dumneavoastra. toti, noi toti, nu ne putem deroba de nicio raspundere. Pentru deciziile luate azi fiecare dintre dv. trebuie sa-si asume responsabilitatea, nimeni nu poate da vina nici pe Iohannis, nici pe Antonescu, nici pe Ghise (...) Odata si o data trebuie sa spunem lucrurile pana la capat, macar intr-o privinta. Nu vrem sa renuntam la numele nostru si nici nu vom renunta. Nu vrem si nu vom renunta la istoria PNL", a sustinut fostul presedinte al PNL.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

El a mentionat ca greseala PNL din anii 2000 a fost aceea de a nu se afilia PPE, greseala care daca nu ar fi fost facuta la acel moment ar nu s-ar fi ajuns la esecul demersului de demitere a presedintelui Traian Basescu din 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.