Candidatul la presedintia PNL Ioan Ghise a declarat, sambata in cadrul congresului PNL, ca il invidiaza pe "profesorul Iohannis", pentru ca acei liberali care de zece ani s-au luptat cu PSD, cu PDL, au fost niste "fraieri", iar solutia este "derogarea".

"Eu ca simplu membru de partid, il invidiez foarte mult pe domnul profesor Iohannis, din punct de vedere politic. Din intreaga mea fiinta de membru liberal. Stiti de ce? Pai noi astia din tara, care de zece ani ne-am batut cu PSD, PDL, pai am fost niste fraieri, domnule. Solutia este derogarea. Prin derogare, prim-vicepresedinte, prin derogare, presedinte, prin derogare presedinte al Romaniei. E o solutie scurta, la obiect", a spus Ioan Ghise, potrivit MEDIAFAX.

El le-a transmis un mesaj liberalilor, pentru alegerea sa la sefia partidului: "Va cer un mandat de un singur an, si daca ma alegeti presedinte, in luna iunie anul viitor, ma angajez sa aduc in fata dumneavoastra trie seturi de documente, un statut larg dezbatut la nivelul organizatiilor, setul de programe politice si sectoriale care fundamenteaza angajarea la guvernare a unui parttid, si cel mai impiortant, variante strategice pentru alegeriel locale si parlamentare din 2016", a spus el.

Ioan Ghise le-a mai transmis liberalilor sa nu se entuziasmeze prea tare cu fuziunea, pentru ca s-ar putea ca din fuziunea asta sa intarim si PDL-ul si PSD-ul, adica FSN-ul.

De altfel, Ghise a precizat ca, datorita onorabilitatii sale, "Partidul National Liberal, si daca nu face nimic in urmatorul an, ar creste in credibilitatte fata de cetateni, dar a se asocia cu cei care au facut rau, in opinia sa, este o greseala strategica sinucigasa".

"Avem o garantie ca odata fuzionati, nu vom face aceleasi fapte politice ca atunci cand au avut puterea?", s-a intrebat Ghise, adaugand: "Ma rog la Dumnezeu sa va lumineze inima in cabina de vot".

Ghise a mai declarat ca pierderea alegerilor europarlamentare a avut ca motiv faptul ca cetatenii au sanctionat schimbarea directiei politice a partidului.
Potrivit senatororului liberal, este o chestiune de principiu, daca liberalii vor continua calea prin "noi insine" sau "ne aliem cu cei care atunci cand au avut puterea politica au demonstrat ce pot si ce fac".

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

El a vorbit despre PDL: "Au taiat salarii, pensii, au dublat datoria publica a tarii, au condus prin dispretul Constitutiei si abuz fata de lege", a spus Ghise.

Candidatul PNL la presedintia partidului a facut si o comparatie intre presedintii de onoare ai partidelor politice: "PSD are presedinte de onoare pe Iiliescu, simbol al comunismului usor reformat, PDL-ul adevaratul PSN al anilor '90, are presedinte de onoare, stiti dumneavoastra pe cine, cel care reprezinta popularii in Romania, in conducerea popularilor europeni. Ma refer la numitul Basescu Traian", a spus Ghise, dand citate din presedintele Traian Basescu, din 2005, in care acesta spune ca PNL si PDL trebuie sa fuzioneze.

"Astazi suntem in fata acestui foarte important moment. Mergem pe calea noastra spre dezvoltare, sau decidem fuziunea?", a adaugat senatorul PNL.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus a declarat in finalul discursului lui Ioan Ghise, ca isi aminteste cum, acum foarte multi, ani, acesta l-a vizitat la hotelul unde era cazat si l-a rugat sa devina membru al PNL. "De atunci si pana acum ati fost un bun membru. Pe mine nu m-ati dezamagit si nici acum nu m-ati dezamagit, ca nu ati depasit cu jumatate de ora discursul dumneavoastra", a spus Mircea Ioneascu Quintus, in aplauzele salii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.