Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu a anuntat, vineri, printr-un comunicat, ca va intia imediat procedurile pentru infiintarea unui nou partid liberal si strangerea de semnaturi pentru inscrierea candidaturii sale la prezidentiale.

Tariceanu arata in mesajul transmis liberalilor, inaintea Congresului de alegere a unui nou presedinte al partidului, ca, "din pacate, acest Congres a fost pregatit cu multa atentie de conducerea demisionara, iar delegatii au fost alesi cu grija pentru evitarea oricarei tentative de opozitie in cadrul lucrarilor sale".

"In aceasta situatie, toate sperantele mele intr-o dezbatere reala a problemelor pe care le-am mentionat aici si a unor decizii in consecinta sunt aproape nule", precizeaza Tariceanu, potrivit MEDIAFAX.

Fostul lider liberal arata ca, in calitatea sa de vechi liberal, de participant direct la renasterea liberalismului in Romania imediat dupa Revolutie si de om politic care a reprezentat cu onoare si a facut cinste PNL in functiile publice detinute, a hotarat impreuna cu colegii sai din Grupul de Initiativa pentru Pastrarea Identitatii Liberale initierea imediuata a tuturor "procedurilor necesare infiintarii legale a unui nou partid liberal, inclusiv strangerea de semnaturi si adeziuni".

"Noi vom tine vie flacara liberalismului in Romania", adauga el.

In plus, Calin Popescu Tariceanu anunta ca vor initia actiunea de strangere a semnaturilor necesare inscrierii legale a candidaturii sale la Presedintia Romaniei.

Tariceanu afirma ca ar fi preferat sa adreseze acest mesaj ca participant la Congresul PNL, in calitate de delegat si in calitate de candidat la presedintia partidului, aflat pe lista celor care solicita onoarea de a reprezenta PNL la alegerile prezidentiale din noiembrie.

"Acest lucru nu a fost posibil, deoarece conducerea demisionara a partidului a invocat diverse pretexte, cand in realitate ea a dorit eliminarea candidaturii mele, evitarea unei dezbateri reale si unei competitii reale, a dorit un Congres formal, prin intermediul caruia sa-si pastreze functiile de conducere si sa impuna partidului o directie politica falimentara, dictata de interese personale si exterioare partidului, ceea ce va duce PNL pe acelasi drum cu PNTCD. Veti avea un Congres la care nu veti dezbate nicio idee, niciun proiect. Dar veti avea «alegeri». Acesta nu este un congres al unui partid democratic, liberal, un congres ce ar trebui sa fie caracterizat prin dezbateri vii si libere, ci mai degraba o caricatura", sustine el.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.