Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu la Jurnal TV, ca Republica Moldova nu va deveni membru al Uniunii Europene pana nu va pune lucrurile la punct in justitie.

Seful statului a transmis un mesaj catre Republica Moldova, in contextul semnarii Acordului de asociere si de liber schimb cu Uniunea Europeana: "Va spun un lucru, nu veti fi membri UE pana nu puneti lucrurile la punct in justitie, si oamenii politici nu vor putea refuza cetatenilor Republicii Moldova dreptul de a fi membri UE candva, doar pentru ca ei au niste interese. Va fi presiunea publica, ca si in Romania. Atunci societatea va fi multumita, cand justitia va functiona".

Potrivit MEDIAFAX, seful statului a afirmat ca semnarea celor doua acorduri, de asociere si de liber schimb dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana, reprezinta un pas extrem de important pentru desprinderea acestei tari din "zona gri in care se afla".

Presedintele Romaniei a mai aratat ca Republica Moldova opteaza clar pentru drumul european, venind cu valorile ei, care au devenit europene sau adoptand valori europene recunoscute ca atare si cu aspiratiile pe care cetatenii UE le au.

Presedintele Traian Basescu participa, joi si vineri, la Bruxelles, la Summit-ul PPE si la reuniunea Consiliului European, pe agenda reuniunii sefilor de stat si de guvern din UE figurand semnarea Acordurilor de asociere cu Moldova, Ucraina si Georgia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.