Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, dupa adoptarea declaratiei Parlamentului, ca Romania a fost acuzata foarte multi ani de doua probleme, respectiv problema coruptiei si cea a romilor, el aratand ca seful statului, ca persoana publica, le intruchipeaza pe ambele.

"Romania a fost atatia ani acuzata de doua probleme: problema coruptiei si problema romilor. Ori, acum noi avem o persoana publica, domnul Traian Basescu, care le intruchipeaza pe amandoua: coruptia, coruptie relationata cu clanuri de crima organizata ale romilor", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca prin demisia presedintelui Basescu nu castga nici puterea, nici opozitia, ci Romania si imaginea Justitiei, pentru ca procurorii si judecatorii nu vor mai trebui sa treaca prin procedura de a fi numiti de o persoana a carei familie e implicata in atat de multe cauze penale.

Ponta a spus ca a votat in primul rand ca deputat pentru declaratia politica prin care Parlamentul cere demisia presedintelui Basescu.

"Am votat ca deputat in primul rand pentru ce ar fi de fapt bine pentru Romania. Traian Basescu a sfidat si vointa oamenilor care l-au demis in 2012, probabil va sfida si acest rezultat covarsitor - 344 de voturi, care nu reprezinta doar coalitia de guvernare, ci e majoritatea absoluta a Parlamentului", a mai spus Ponta.

Parlamentul a adoptat, miercuri, declaratia prin care se cere demisia presedintelui Traian Basescu, urmare a scandalului in care e implicat fratele sau.

Plenul comun al celor doua Camere a adoptat declaratia cu 344 voturi "pentru", niciun vot "impotriva" si 17 abtineri, in conditiile in care parlamentarii PDL si PMP au absentat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.