Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca presedintele Traian Basescu nu ar trebui sa demisioneze, deoarece ar face ”jocurile lui Ponta si ale PSD", liderul democrat-liberal aratand ca nu a vazut nici cea mai mica aluzie ca seful statului ar fi implicat in cazul Bercea Mondial.

Blaga a fost intrebat inainte de sedinta BPN al PDL despre anuntul premierului Ponta ca Parlamentul ar putea adopta o declaratie in care sa fie ceruta demisia sefului statului.

"E multa ipocrizie in declaratiile lui Ponta si ale PSD. Ei cer demisia presedintelui, dar nu-si da el demisia. Hai sa vedem cum stau lucrurile real, si aici nu conteaza cum il cheama pe presedinte. Procurorii au spus ca in biroul lui Ponta s-a facut trafic de influenta, lucrul asta e demonstrat, da? N-am vazut nici cea mai mica aluzie ca ar fi fost implicat presedintele in aceasta afacere Bercea Mondial", a raspuns Blaga.

Vasile Blaga a aratat ca poate sa inteleaga pe Ponta si PSD ca ar dori sa aduca alegerile prezidentiale cat mai aproape cu putinta, dar crede ca aceste alegeri vor avea loc la termen, iar Victor Ponta le va pierde.

"Evident ca pot sa-l inteleg pe Ponta si PSD, ar dori sa aduca alegerile cat mai aproape cu putinta in speranta ca el ar castiga alegerile prezidentiale, dar pot sa-i garantez ca le va pierde in toamna, alegerile vor avea loc la termen in toamna si le va pierde", a afirmat Blaga, scrie MEDIAFAX.

Intrebat daca presedintele Romaniei ar trebui din punct de vedere moral sa demisioneze, Vasile Blaga a raspuns: "Nu, nu ar trebui, pentru ca nu ar face decat sa faca jocurile lui Ponta si ale PSD".

Membrii coalitiei de guvernare vor discuta, luni, despre posibilitatea initierii unei actiuni parlamentare, precum adoptarea unei Declaratii a Parlamentului, pentru demisia presedintelui Traian Basescu, ca urmare a cazului in care este implicat fratele sau, potrivit liderului PSD, premierul Ponta.

Intrebat, la Antena 3, care trebuie sa fie pentru presedintele Traian Basescu consecinta situatiei in care se afla fratele sau, despre care a afirmat ca avea cunostinta, si daca majoritatea parlamentara, din care face parte si PSD, vrea sa adopte o Declaratie a Parlamentului pentru demisia presedintelui, Ponta a raspuns ca nu vrea sa discute despre cazul concret, dar a aratat in acelasi timp ca, din punct de vedere politic, oriunde in Europa un presedinte al carui membru de familie este implicat intr-un astfel de caz are la dispozitie o decizie politica, corecta, si anume demisia.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.