Consilierul pe probleme de strategii guvernamentale al premierului, Mirel Palada, afirma ca declaratia purtatorului de cuvant al presedintelui este gresita si exagerata, deoarece o demisie a lui Basescu nu ar impiedica justitia, iar postul ar fi preluat de catre seful Senatului, nu de catre premier.

"Reactia domnului Bogdan Oprea este gresita si exagerata, din cel putin trei motive: O demisie a presedintelui Traian Basescu nu ar impiedica justitia, ci ar fi un pas prin care justitia chiar nu ar fi deloc impiedicata sa functioneze. Prin urmare, o demisie a presedintelui ar fi un gest firesc de eliminare a oricarei presiuni asupra justitiei. Reamintim purtatorului de cuvant al Presedintiei ca, in cazul unei demisii, locul vacant ar fi preluat de catre presedintele Senatului, domnul Calin Popescu Tariceanu, nu de catre domnul Victor Ponta. Prin urmare, respingem aceasta dezinformare. In fine, ii cerem domnului Bogdan Oprea sa nu mai aiba reactii si comentarii politice din functia sa de purtator de cuvant al institutiei Presedintiei. Declaratiile sale de astazi sunt inacceptabile pentru functia pe care o ocupa", afirma Palada intr-un comunicat transmis joi seara, scrie MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, sustine ca "demisia sefului statului ar fi cea mai mare piedica pusa justitiei", astfel creandu-se culoar spre Cotroceni premierului Ponta, "care i-a aparat public fara nicio ezitare pe colegii de partid chemati in fata justitiei".

Citeste si: Basescu, despre fratele sau: Este RESPONSABIL pentru faptele lui!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.