Conducerea Senatului a hotarat, luni, ca decizia privind invitarea presedintelui Traian Basescu la aniversarea Senatului revine exclusiv presedintelui acestui for legislativ, Calin Popescu Tariceanu, care, de altfel, a reiterat decizia sa de a nu-l invita pe seful statului.

Anuntul a fost facut, la finalul sedintei Biroului Permanent de luni, de vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD).

"Grupul parlamentar PDL a transmis o scrisoare Biroului Permanent in legatura cu invitarea presedintelui Traian Basescu la aceasta sesiune solemna. La discutiile care au avut loc pe marginea acestei scrisori, a raspuns domnul presedinte Tariceanu, argumentand motivele pentru care domnia sa nu a facut aceasta invitatie. Solicitarea grupului PDL s-a supus la vot si s-a aprobat cu sase voturi «pentru» si doua voturi «impotriva» ca in aceasta problema decizia sa apartina exclusiv presedintelui Senatului, care, de altfel, a si semnat toate invitatiile care au fost inaintate pana acum pentru participantii la aceasta sesiune solemna", a spus el, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, ca nu l-a invitat pe presedintele Traian Basescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, tinand cont ca seful statului a militat constant pentru Parlament unicameral.

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a cerut, miercuri, un vot pentru ca plenul sa decida daca seful statului poate participa la sedinta de aniversare a Senatului, insa cererea acestuia nu a fost supusa votului, iar sedinta de plen a fost suspendata.

Ulterior, Dumitru Oprea a anuntat ca democrat-liberalii au cerut convocarea unui nou Birou Permanent pentru discutarea neinvitarii presedintelui Basescu la aniversarea Senatului.

Incercarea de convocare miercuri a unei sedinte a Biroului Permanent pentru a discuta problema neinvitarii presedintelui Traian Basescu la aniversarea Senatului a esuat, in conditiile in care ora reuniunii a fost incerta, iar Tariceanu, care a convocat-o, a lipsit, ca si majoritatea membrilor BP.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.