Politica 2 Iunie 2014 12:45
Deputatul PNL Ludovic Orban considera ca cel mai potrivit candidat al partidului sau la prezidentiale este Klaus Iohannis si apreciaza, totodata, ca PDL nu are un candidat mai puternic decat acesta.

Intrebat daca liberalul Klaus Iohannis ar fi un candidat la prezidentiale care sa fie acceptat si de PDL, Ludovic Orban a declarat la RFI: "Eu nu pot sa ma substitui colegilor de la Partidul Democrat. Asta este o decizie care ar trebui luata de comun acord, dar in Partidul National Liberal astazi, analizand din toate punctele de vedere, consider ca domnul Klaus Iohannis este cel mai potrivit candidat al Partidului National Liberal. In mod evident, am evaluat si candidaturile pe care pot sa le furnizeze aliatii de la Partidul Democrat, mi-e greu sa identific un candidat mai puternic in zona respectiva. Dar in mod evident, vom avea o procedura obiectiva, profesionista de stabilire a candidatului la functia de presedinte al Romaniei, pentru ca obiectivul atat al Partidului National Liberal, cat si al Partidului Democrat este acela de a castiga alegerile prezidentiale".

In ceea ce priveste fuziunea intre PNL si PDL, Orban spune ca nu trebuie sa se grabeasca, ci lucrurile sa decurga normal, scrie MEDIAFAX.

"Cred ca nu trebuie sa ne grabim, trebuie ca lucrurile sa decurga in mod normal. Suntem dupa sapte ani de zile in care ne-am aflat pe pozitii antagonice, sapte ani de zile care au lasat foarte multe urme, care au creat dispute, care au creat ranchiuni personale. Cred ca primul pas pe care trebuie sa-l facem este pasul de apropiere la toate nivelele, in toate localitatile din tara asta. Trebuie sa reinceapa dialogul, trebuie sa recastigam increderea unii in ceilalti si sa asteptam ca momentul fuziunii sa fie un rezultat al acestei apropieri organice care trebuie sa se petreaca in toate organizatiile locale din tara", a declarat deputatul PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.