Politica 29 Mai 2014 10:16
Presedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri ca negocierile dintre PNL si PDL privitoare la fuziune pleaca ”in mod tacit” de la principiul paritatii, precizand ca deocamdata nu se vorbeste despre renuntarea la numele unuia dintre partide.

Antonescu a fost intrebat daca renunta la numele PNL, in urma fuziunii dintre PNL si PDL.

"Nu renunta nimeni la nimic, vreau sa va rog sa intelegeti ca in acest moment nu avansam nici nume si ipoteze, dar va spun clar ca cele doua partide vor avea, vor sustine un candidat comun la Presedintie si in timpul cel mai scurt pe care ni-l impune deja un calendar rational noi vom face aceasta evaluare, pe baza criteriilor, pe baza cercetarilor sociologice, pe baza tuturor evaluarilor, si vom anunta numele candidatului, evident. Nu are rost sa vorbim acum de numele partidului cand el va fi fuzionat, pentru ca va asigur, nu se va petrece o fuziune fara sa stim numele sub care fuzionam", a declarat liderul demisionar al PNL, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca se doreste un partid mare "prin fuziune, cat mai curand rezonabil".

"Fuziunea intr-un mare partid a doua partide serioase este o constructie la randul ei temeinica si care necesita un timp. Vrem ca acest timp sa fie cat mai scurt, dar construind temeinic. Ca va fi inainte de alegerile prezidentiale sau dupa, asta vom vedea", a mai afirmat Antonescu.

De asemenea, el a mentionat ca, "fara a construi o alianta juridica", PNL si PDL functioneaza "ca doi aliati politici foarte apropiati".

Antonescu a mai afirmat ca reprezentanti ai PNL si PDL vor incepe discutii tehnice "la propriu, nu la figurat".

"Este posibil ca in 30 de zile sa avem pasi foarte consistenti pe calea acestor lucruri, nu tine numai de noi. Adica, de pilda, un studiu sociologic serios presupune o anumita durata si nu o stabilim noi, o stabileste sociologul respectiv, e ca la doctor", a mai afirmat Antonescu.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Presedintele demisionar al PNL a fost intrebat daca a fost discutat principiul paritatii in cadrul negocierilor pentru fuziune.

"Nu am discutat principiul paritatii, dar din capul locului, tacit daca vreti, si cred ca asta s-a remarcat de ieri, pornim de la o discutie intre egali", a raspuns Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.