Politica 26 Mai 2014 14:58
Presedintele PPE, Joseph Daul, i-a transmis un mesaj liderului PNL Crin Antonescu, in care saluta propunerea acestuia privind eurodeputatii partidului si anunta ca popularii europeni sunt gata sa demareze rapid toate procedurile necesare pentru aderarea PNL la PPE.

"Domnule presedinte, salut anuntul dumneavoastra privind aderarea la PPE. Impartasim aceeasi viziune ca avem nevoie de o forta politica de centru-dreapta puternica pentru o Europa stabila si puternica", se arata in mesajul presedintelui PPE, remis luni de PNL, transmite MEDIAFAX.

Joseph Daul arata ca PNL este "un partid pro-European care apara valorile europene" si este binevenit in familia popularilor europeni.

"Suntem gata sa demaram rapid toate procedurile necesare pentru aderarea partidului la PPE, indata ce decizia finala este luata de catre Partidul National Liberal. Cu sinceritate, Joseph Daul", se incheie mesajul.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca, in sedinta de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL sa adere la grupul PPE din Parlamentul European, precizand ca propunerea sa are in vedere faptul ca "Uniunea Europeana nu trebuie sa fie condusa de un presedinte socialist".

Liderii ALDE sustin ca delegatia PNL in PE se alatura lui Traian Basescu prin intrarea in PPE si isi arata slabiciunea in loc sa isi intareasca pozitia in Legislativul UE.

"Rezultatul alegerilor arata ca Grupul ALDE ramane al treilea grup ca marime in Parlamentul European. Fara sprijin de la ALDE, nicio decizie nu poate fi luata", se arata intr-o declaratie comuna a presedintelui ALDE, Graham Watson si a liderului Grupului ALDE, Guy Verhofstadt.

Cei doi precizeaza ca decizia "nefericita" a presedintelui PNL, Crin Antonescu, de a propune conducerii partidului deplasarea catre PPE ignora faptul ca in Grupul PNL ar fi unul dintre cele mai mari delegatii si, asa cum s-a stabilit, ar detine pozitii importante in PE.

"Prin intrarea in PPE, delegatia PNL se va alatura lui Basescu si alege sa isi arate slabiciunile in loc sa isi intareasca pozitia in Legistativul UE", se mai arata in declaratie.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.