Politica 24 Mai 2014 13:22
Partidul National Liberal sarbatoreste, sambata, 139 de ani de la infiintare, iar presedintele PNL, Crin Antonescu, sustine ca este anul care poate consacra definitiv formatiunea ca cel mai mare partid al dreptei, avand "vocatia de a fi cel mai puternic aparator al valorilor occidentale".

Antonescu sustine ca partidul infiintat acum 139 de ani de Ion C. Bratianu, C.A. Rosetti, A.G. Golescu, alaturi de Mihail Kogalniceanu a fost cel care avea sa isi lase decisiv amprenta asupra dezvoltarii statului roman modern, fiind cel mai puternica formatiune a perioadei interbelice."

"Avem, spre deosebire de alte partide romanesti, deopotriva onoarea si responsabilitatea de a purta acest bagaj pretios al valorilor inaintasilor nostri. Sunt realizari cu care ne putem mandri, dar care in acelasi timp ne obliga (…) La fel cum au facut ilustrii nostri predecesori, liberalii de astazi au datoria de a lupta cu demagogia, cu atitudinile autoritare, cu dorinta avida de putere, cu modul iresponsabil in care politicieni meschini, aflati vremelnic la guvernare, risca sa duca Romania catre o epoca pe care o credeam cu totii definitiv apusa", spune presedintele PNL, potrivit MEDIAFAX.

Antonescu mai sustine ca dincolo de bataliile politice specifice unei perioade sau alteia, linia continua in istoria liberalismului romanesc este reprezentata de apararea unor valori precum libertatea, proprietatea, libera initiativa, competenta, precum si de respectarea elitelor.

"Adevaratii liberali au facut intotdeauna politica motivati in primul rand de responsabilitatea de a asigura dezvoltarea Romaniei, iar nu de a sta cu orice pret la masa puterii. Imi doresc ca anul 2014 sa fie unul definitoriu pentru consacrarea definitiva a PNL ca cel mai mare partid al dreptei. Partidul National Liberal are vocatia de a fi cel mai puternic aparator al valorilor occidentale, de a fi singura formatiune cu suficienta forta politica si morala pentru a opri ascensiunea oricarui partid care foloseste practici retrograde, anti-democratice, care ar putea deturna drumul Romaniei de pe calea dezvoltarii democratice", se mai arata in mesajul presedintelui PNL.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

El isi exprima convingerea ca anul viitor, cand PNL va implini 140 de ani de la infiintare, bilantul liberalilor va fi unul care sa faca cinste trecutului partidului.

"PNL are sansa unica de a-si dovedi forta si de a-si trimite reprezentantii in cele mai inalte functii ale statului roman, de presedinte al Romaniei si de premier, care sa impuna un nou model de guvernare in jurul unui proiect de tara, si nu al unor interese de partid (…) Ne mai desparte o singura zi pana la alegerile pentru Parlamentul European. Este un moment decisiv nu numai pentru ca pe 25 mai romanii ii vor alege pe cei care sa le reprezinte interesele in Uniunea Europeana, ci si pentru ca rezultatele scrutinului vor trasa coordonatele care vor configura scena politica din Romania", afirma Antonescu.

Presedintele PNL sustine ca deviza liberala "Prin noi insine" este "parca mai actuala ca niciodata". "Sta in puterea noastra sa dovedim ca putem continua sa crestem, sa devenim un partid mai puternic, iar la finalul acestui an, sa transformam in realitate sansa istorica de a propulsa in functia de presedinte al Romaniei un liberal". spune Antonescu.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.